Haberin Kapısı

Etkili Öğretmen Olabilme

EĞİTİM

Günümüzde toplumumuza baktığımızda eğitim sistemimizde ciddi sıkıntılar g örülmektedir. Tabi bu sıkıntıların hepsini bir kesime atmak yanlıştır. Hepsinin de birçok sorunu vardır.

Kendine düşen vazifeyi tam yapmama, sorumluluk almama, bildiğini uygulayamama, suçu hep başkalarında aramak doğru değildir.  Herkesi ve her şeyi bir kalıba uydurma, fedakârlığı hep başkasından bekleme, imkânları iyi değerlendirememe ya da hep yetersiz görüp (bu kadar maaşa ya da bu imkânlarla ancak bu iş yapılır) diye düşünme, gelişmeleri takip etmeme,  araştırmalara uzak kalma,  rol yapma gibi sorunları olduğu ortadadır. Bu tür yaygın düşünceler aşıldığında (her kesim tarafından) herhalde eğitim sistemimizin yanında birçok sorunumuzun çözüme kavuşacağı kanaatindeyiz.

Kesinlikle bizim eğitim sistemimizdeki en büyük sorunumuz yukarıdaki ve benzer davranışlardır. Onun için bizi çok yakından ilgilendiren bir konudur. Çoğumuzun eğitimci olacağını düşünürsek bunları öğrenmek bir elzem, eğitimci olmayanlar içinse mutlaka hayatlarında az çok karşılaşacağı sorunlar olduğu için çok gereklidir. Seminerimizde bu sorunlarla nasıl baş edebilecekleri dile getirilmektedir. Seminerde öğretmenlerin öğrencilerle etkili iletişim kurabilmesi, özel bir ilişkinin oluşturulması, etkili öğretmenliğin nasıl yapılacağı, öğrencilerinin kendilerini geliştirmeleri ve topluma yararlı bir birey haline gelmeleri konusunda neler yapılmalı, etkili yöntemler ve bu etkili yöntemlerin nasıl kullanılacağı, öğrencilerin her davranışına nasıl ve hangi yöntemle cevap verileceği öğretilmektedir.

Unutulmamalıdır ki mükemmel bir öğretmen, iyi bir eğitim sisteminin anahtarıdır. Ayrıca çözümün büyük bir kısmıdır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.