Haberin Kapısı

Yüz Yüze Eğitimde 3. Aşama Başlıyor

EĞİTİM

Binlerce öğrenci ve veli okulların ne zaman eğitime başlayacağını merak ediyor. 2020 yılında MEB yüz yüze eğitime geçişin 3. aşamasını uyguluyor. Yarın hangi sınıflar başlayacak?

öğrenci online ve uzaktan eğitim ile 2019-2020 eğitim ve öğretim yılını tamamladı. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında birçok öğrenci ve veli yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında okullarda aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçiş süreci devam ediyor. MEB 3. aşamada yüz yüze eğitime başlayacak olan sınıfları açıkladı.

AŞAMALI YÜZ YÜZE EĞİTİM SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimin başlaması için uygulamayı amaçladığı planı kademeli olarak devreye sokuyor. İlk etapta okul öncesi ve 1. sınıfların yüz yüze başlarken, ek olarak 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar da yüz yüze eğitime başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) koronavirüs salgını ( Kovid-19) nedeniyle yaptığı planlamalar doğrultusundaki üçüncü aşamada, yarından itibaren ortaokul 5. ve lise 9. sınıf öğrencileri, yüz yüze eğitime başlayacak. 

HAFTADA 2 GÜN DERS YAPILACAK

Yüz yüze eğitimde, resmi ve özel ortaokul 5. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati (2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7) uygulanacak. Lise 9. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak. Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

İŞLENECEK DERSLER BELLİ OLDU

Ortaokul 5. sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri; imam hatip ortaokul 5. sınıflarda ise Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.

9. sınıf öğrencilerinin de, haftalık ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve mesleki derslerin tümünden sorumlu olduklarından, okul yönetimince belirlenen dersleri yüz yüze eğitim yoluyla, bunların dışında kalan dersleri ise uzaktan eğitim yoluyla tamamlamaları gerekiyor.

6,7,10,11. SINIFLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB aşamalı yüz yüze eğitime geçiş planına göre 6,7,10 ve 11. sınıflar haricinde bütün sınıflar eğitime başladı. Bu sınıflarda okuyan öğrenciler ne zaman yüz yüze eğitime başlayacağını merak ediyor. MEB'in açıklamış olduğu plana göre 6,7,10 ve 11. sınıflar 23 Kasım'da eğitime başlayacak. Böylelikle yüz yüze eğitime başlamayan sınıf kalmayacak.

Öte yandan yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenciler uzaktan eğitimle derslerine devam edecek.

Öğrenciler devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacak ve tüm konu ile kazanımlardan yapılacak ölçme ve değerlendirmelere katılacak.

Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler, uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alınacak.

2020 - 2021 MEB YÜZ YÜZE EĞİTİM TAKVİMİ

31 Ağustos'ta EBA TV ile uzaktan eğitim başladı.

21 Eylül'de okul öncesi ve 1. sınıflar yüz yüze eğitime başladı.

5 Ekim'de uygulamalı eğitim veren Meslek Liseleri örgün eğitime geçiş yaptı.

12 Ekim'de İlkokul 2, 3, 4. sınıflar ile Ortaokul 8. sınıf ve Lise 12. sınıf öğrencileri okula gitmeye başladı.

2 Kasım (yarın) 5. sınıf ve 9. sınıflar örgün eğitime başlayacak.

16 - 20 kasım arasından birinci dönem ara tatil uygulanacak

23 Kasım'da 6,7,10 ve 11. sınıflar eğitime başlayacak.

23 Ocak 2021 Cuma günü birinci dönem sona erecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.