Haberin Kapısı
2022-03-13 17:06:54

GAYBIN ANAHTARI

İbrahim Halil Er

13 Mart 2022, 17:06

Bana bu siralar Lokman sûresinin, "Kıyamet saatinin bilgisi şüphesiz ki Allah'ın katındadır. Yağmuru O yağdırır. Rahimlerde olanı O bilir. Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilmez ve hiç kimse hangi yerde öleceğini bilmez. Şüphesiz Allah her şeyi bilir ve herşeyden haberdardır" (lokman 34) ayeti ekseninde sorulsr gelmektedir.

Sorunun ana damari bu ayete gore rahimde olanlar ve yagmurun ne zaman yagacagi bilgisini sadece Allah bilmesine ragmen bugunku teknikle insanlar bunu bilebiliyor, anne karnindaki bebegin cinsiyetini tespit edebiliyor. O halde bu ayetin artik hukmu kalmadigi gibi Allah'tan baskasi bilemez iddiasindaki ayet de yanlis oluyor demektedirler.

Aslinda ayette ve iddiada yanlis ya da tarihsel olan bir durum yok sadece seytanin korelttigi bir kalp var burada.

Hadisi Şerif :

Resulullah (sav), "Gayb'ın anahtarı beştir" dedi ve şu mealdeki ayeti okudu: "O saatin (kıyametin) ilmi şüphesiz ki Allah'ın nezdindedir. Yağmuru O indirir. Rahimlerde olanı O bilir. Hiçbir kimse yarın ne kazanacağını bilmez. Hiçbir kimse hangi yerde öleceğini bilmez. Şüphesiz ki Allah (her şeyi) bilendir. Her şeyden haberdardır" (Lokman 34). �

Ravi : Hz. İbnu Ömer

Kaynak :Buhari, Tefsir, Lokman 2, En'am 1,İstiska 29, 3

Simdi iddialari cevaplayalim.

Rahimlerde olani kimse bilemez. Gunumuz insani buradaki olayi sadece bebegin cinsiyeti olarak dusunme yanilgisina girmislerdir. Peki ayette cinsiyetten bahsediyor mu?

Hayir!

Demekki bu cinsiyet bahsi sizin yorumunuz. Önce bir yorum yapıp sonra yorumu yanlislayip ardindan kur'an-i yanlis cikariyorsunuz.

Rahimde olan sadece cinsiyet degil, buradaki yavrunun ne olacagi durumudur. Yani musluman mi kafir mi? Mutlu mu mutsuz mu? Belki de aklimiza gelmeyen hersey. Bunun yaninda saglik durumu ve cinsiyeti de. Ayrica biz cinsiyetini belli bir surece gelmeden de insan bilemez Allah bilir.

Yagmur olayi da oyle.

Insan ancak bulutlarin hareketlerini uzaydan takip edince bilir. Ama bulutlar veya onun emareleri cikmadan once nerede ve ne zaman yagacagini bilmez.

Yani insan biz artik bunlari biliyoruz ve ayet değersiz oldu diye kibirlenmesine gerek yok.

Konuyu ozetlersek

Gaybin anahtari bestir. onu Allahtan baskasi bilemez.

1- Kiyametin kopacagi zaman ile ilgili ilim.

2- Yagmurun nereye ve ne zaman inecegi bilgisi.

3- Rahimlerdekinin durumunun ne oldugu, Mutlu mu mutsuz mu olacagi bilgisi.

4- Hic kimsenin yarin basina ne gelecegi ve hayir ve serden ne yapacagi bilgisi.

5- Hic kimse nerede öleceginin ve nereye gömülecegin bilgisi.

Bu bilgilerin tamami Allah katindadir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.