Haberin Kapısı
2020-08-13 22:13:56

Gel Bakalım Buraya Muharrem İnce!..

Sabri Gültekin

halilsivasi@yahoo.com 13 Ağustos 2020, 22:13

Son günlerde siyaset arenasında Muharrem İnce fırtınası estiriliyor. Yeni parti kuracağı iddiasıyla, hakkında kamuoyu araştırmaları yaptırılıp habire köpürtülüyor.

Türk siyasi tarihinde bazı istisnalar hariç bölenler başarılı olamamış, bir süre sonra da tarihin tozlu raflarındaki yerini almıştır.

Bunların içinde 2 tane istisna vardır.

Birincisi Adnan Menderes, ikincisi ise Recep Tayyip Erdoğan.

Fakat şurası kesin; 2023’e giderken siyaset yeniden kurgulanıyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin İP Genel Başkanı Meral Akşener’e “yuvana dön” çağrısı da bu kapsamda değerlendirilmelidir. Bu çağrının bugünden yarına karşılık bulmasını beklemek hamlık olur.

5 Benzemezler”in ittifak yapabildiği siyaset arenası önümüzdeki dönemde sürprizlere gebe.

***

Muharrem İnce meselesine gelmeden önce yakın dönemden iki önemli örnek verelim.

Birincisi Mustafa Sarıgül...

Hatırlarsanız bir zamanlar Şişli’nin Mustafa Sarıgül isimli efsane belediye başkanı vardı. Yurttaşlarının nabzını iyi tutar, seçimlerde oyları siler süpürürdü. Hatta 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde aldığı yüzde 67’lik oy oranıyla partisi CHP’yi dörde katladı. Bu sonuçlardan sonra artık İstanbul, Sarıgül’e dar gelmeye başladı. Edirne’den Kars’a dağlara taşlara yazılan “Çare Sarıgül” sloganıyla gözünü zirveye diktiğini Türkiye’ye ilan etti.

Genel Başkanı Deniz Baykal’la aşık atmaya kalktı. “Disiplinsizlik” gerekçesiyle partisinden ihraç edildi. Bir partiden diğerine savrulup durdu. En son seçimlerde efsane olduğu Şişli’de bile seçilemedi. Politik ikbali söndü gitti. 

***

İkinci örnek ise Abdüllatif Şener...

2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığına karşı çıkan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Sakın ha Cumhurbaşkanı adayı olma!.. Sakın ha olma!.. Sakın ha!..”  sözleriyle gündeme bomba gibi düşmüş, bu süreç sonunda Abdullah Gül’e cumhurbaşkanlığı yolu açılmıştı.

O dönemde Deniz Baykal’dan yaklaşımları dolayısıyla sık sık övgüler alan Abdüllatif  Şener ikinci adamlık gömleğini çıkarıp, birinci adamlığa oynamaya başladı. Baykal’ın iktidar ihtirası çağrıştıran sözlerinin üzerinden çok zaman geçmeden kurucusu olduğu partisiyle yollarını ayırdı. 2009’da Türkiye Partisi’ni kurdu. Beceremedi!.. En sonunda gitti CHP’den vekil oldu.

Sadece iki örnek verdik; birincisi siyasi mevta, ikincisi ise yıllardır eleştirdiği CHP’de vekil.

***

Bakalım yerli otomobil projesine karşı çıkan, Erdoğan’ı alkışlayan Zeytin Dalı Harekatı ve Afrin kahramanı Korgeneral İsmail Metin Temel Paşa’nın apoletlerini sökmekle tehdit eden, 50 ülke büyükelçisinin desteğine rağmen Cumhurbaşkanı seçilemeyen üçüncü örnek CHP’nin “Gel Bakalım Buraya Muharrem İnce”si ne yapacak?..

Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.