Haberin Kapısı
2021-02-01 13:33:05

Hayasızlar

Sabri Gültekin

halilsivasi@yahoo.com 01 Şubat 2021, 13:33

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Prof. Dr. Melih Bulu’yu anti-demokratik yollara başvurarak görevden el çektirmek isteyenlerin protestoları 4 Ocak’tan bu yana devam ediyor.

Dün Taksim Gezi Parkı’nda “ağaç” metaforu üzerinden Türkiye’yi karanlık eylemlerin odağı haline getirmek isteyenler, bugün de Boğaziçi’ne atanan “rektör”ü bahane ederek huzursuzluğun fitilini ateşlemek istiyor.

*

Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasıyla birlikte, atamayı yapan İmam Hatipli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iktidarına karşı “pasif direniş”le semboller üzerinden yeni bir savaş açıldı.

Üniversitede olaylara müdahale eden güvenlik güçlerine öğrenci kılıklı teröristlerin “katil polis” sloganlarının ardından hızını alamayanlar “Kâbe” üzerinden “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama” pervasızlığını bir kez daha sergiledi.

Kâbe fotoğrafını yere sermekle kalmayıp, görselin üzerinde Şahmeran figürü ve resmin dört köşesinde de farklı LGBTİ+ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bayraklarına yer verildi.

Ülkemizin en nadide eğitim kurumunu kendilerine siper ederek, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü sanat faaliyetleri gölgesinde yürütülen bu eylem hayasızlıktır...

Pervasızlıktır...

Delalettir...

Allah’a savaş açanlar hiçbir zaman kazanamadı, siz de kazanamayacaksınız.

*

Unutmayın!..

Hiç şüphesiz “Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.” (Enfâl, 30)

*

Hatırlayın!...

Nûh, Nemrûd, Âd, Semûd, Lût kavimlerinin azgınlıkları yüzden helâk edilişini...

El-Vâris’in; şiddetli tufanını Nûh, rüzgârını Âd, gök gürültüsününü Semûd, pişmiş balçığını Lût, hayvanatını Firavun, ebabillerini Ashâbu’l-Fîl kavmine musallat ederek El-Müntekim ismiyle suçlulara cezasını verip, mağdurların intikamını alışını...

Kâbe’yi yıkmaya gelen Habeşistan’ın Yemen valisi Ebrehe’ye, “Ben develerin sahibiyim. Kâbe’nin sahibi de Allah’tır. O da onu koruyacaktır” diyen Hz. Muhammed’in dedesi Abdülmuttalib’e itibar etmeyen azgın Ebrehe ve ordusunun ebabil kuşlarının attığı kızgın taşlarla kurt yemiş yaprağa çevrilişini...

“Hâlâ ibret alıp düşünmeyecek misiniz?..” (Hûd, 24)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.