Haberin Kapısı

Kur'an'ı İdeolojilere Uyarlama

İSLAM VE KÜLTÜR

İslam'ı mahvettiler. Herkes kendi kılığına göre kesip biçiyor İslam'ı. Arap İslam'ı, Türk İslam'ı, Batı İslam'ı, İran İslam'ı, Anadolu İslam'ı...

Komünizm dünyaya bazı vaatlerde bulundu. Dünya bu düşüncelerin hakimiyeti altına girdi. Bu düşünceyi reddetmek yerine İslam'ı Komünizmle birlikte sunanlar oldu.

İslam'a komunizmi yamamak için komünizme uymayan ayetler tevil edildi, hadisler inkar edildi.

Sosyalizm için de aynısı oldu. İslam'ın, aslında sosyalist bir din olduğu söylendi. Yine ayetler tevil edildi, hadisler inkar edildi.

Kapitalizm için aynısı oldu. Hümanizm için aynısı. Hatta hümanistlerin keyfi hoş olsun diye savaş, cihat, öldürme, kısas, idam gibi ayetler yok sayıldı.

Darvinizm dahi karşılık buldu. Darwin'in teorisini İslam'a uyarlayanlar oldu. Tabi yine kıyım yapıldı. Ayetler aşırı uç tevillere maruz bırakıldı, hadisler de reddedildi.

Feminizm de aradığını buldu. İslam feminist bir dinmiş de haberimiz yokmuş. Feministlerin düşüncelerine göre ayetler tevil edildi. Hadisler reddedildi.

Particilik bile İslam'a yüklendi. O da kendisine bir yer buldu. İslam kardeşliği, ümmet kardeşliği gitti. Parti kardeşliği başladı. Yine olan ayetlere ve hadislere oldu.

Milliyetçilik zaten İslammış da görmemişiz. Din kardeşliği, yerini ırk kardeşliğine bıraktı. Ayetler tevil, hadisler tekzip edildi...

İslam'ı mahvettiler. Herkes kendi kılığına göre kesip biçiyor İslam'ı. Arap İslam'ı, Türk İslam'ı, Batı İslam'ı, İran İslam'ı, Anadolu İslam'ı...

İslam tüm ideolojilerin üstünde bir inanç, bir ahlak, bir ibadet ve bir amel sistemidir. Ne komünizmdir ne sosyalizmdir ne feminizmdir ne darvinizmdir ne milliyetçiliktir ne de hümanizmdir.

İslam hepsinden beridir. Hepsi de İslam'dan beridir.

Allah'ın dini noksan değildir ki, bu felsefi ve modern düşüncelere mahkum olsun!

Onun öyle bir yardımlaşma sistemi vardır ki, hiçbir komünist sistem bunu yapamaz.

Onun öyle bir dayanışma sistemi vardır ki, hiçbir sosyalist düşünce ona ulaşamaz.

Onun öyle bir kardeşlik sistemi vardır ki, hiçbir milliyetçilik onunla aşık atamaz.

Onun aile ile ilgili öylesine muazzam bir sistemi vardır ki, hiçbir feminist düşünce onunla boy ölçüşemez.

Haşa sanki, İslam'da bir kusur varmış da onu bunu İslam'a yamamaya çalışıyorlar!

Her kim İslam'dan başka bir din ararsa, bu ondan kabul edilemeyecektir.

Ali İmran 85

Murat Padak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.