Haberin Kapısı

Yılbaşı Hıristiyanların Bayramıdır!

İSLAM VE KÜLTÜR

Hıristiyanların, "Allah'ın oğlu" diye niteledikleri bir haftanın ve günün, bir Müslüman tarafından tazim edilmesi ne kadar büyük bir günahtır? Böyle bir inanç ki gökleri ve yeri çatlatıyor! Allah muhafaza...

Ey Müslüman kardeşim, yılbaşı haftası kutlamalarını yapmak, gökleri ve yeri çatlatacak kadar büyük bir günah, sözü söylenen Hıristiyanların bayramıdır.

(وَقَالُوا۟ ٱتَّخَذَ ٱلرَّحۡمَـٰنُ وَلَدࣰا ۝ لَّقَدۡ جِئۡتُمۡ شَیۡـًٔا إِدࣰّا ۝ تَكَادُ ٱلسَّمَـٰوَ ٰ⁠تُ یَتَفَطَّرۡنَ مِنۡهُ وَتَنشَقُّ ٱلۡأَرۡضُ وَتَخِرُّ ٱلۡجِبَالُ هَدًّا)

Onlar: "Rahman çocuk edindi dediler."

Yemin olsun ki, öyle bir söz söylediniz ki, bu sözden dolayı neredeyse gökler parçalanacak, yerler çatlayacak ve dağlar toz duman olacaktı.

[Meryem Sûresi 88-90]

Hıristiyanların söylediği söz olan "İsa peygamberin, Allah'ın oğlu olduğu iddiası" o kadar büyük bir iftiradır ki, bu iftira göklere de ağır gelmiş, yerlere de ağır gelmiş, dağlara da ağır gelmiştir.

Peki, bu kadar büyük bir iftira içerisinde olan Hıristiyanların, "Allah'ın oğlu" diye niteledikleri bir haftanın ve günün, bir Müslüman tarafından tazim edilmesi ne kadar büyük bir günahtır?

Düşünsenize bir Müslüman adamı, bir Müslüman kadını, üzerine noel baba dedikleri adamın kıyafetini geçirmiş ve noeli kutluyor?

Gökteki melekler yeryüzüne bakıp "acaba bunların hepsi mi İsa'ya Allah'ın oğlu diyorlar" diye merak ediyor olamaz mı?

Gökten bakılınca kimin Müslüman kimin hıristiyan olduğu belli oluyor mu?

Değerli Müslüman kardeşim, tuzağa düşme ve Hıristiyan gibi görünme. Zira peygamber efendimizin bu konuda ciddi bir uyarısı vardır: Kişi sevdiği ile beraberdir!

Murat Padak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.