30.06.2018, 02:07

Milletin Boş Vaatlere Karnı Tok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda sık sık ifade ettiği bir atasözü var; "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri".  Erdoğan bu ifadeyi 16 yıllık iktidarları boyunca ellerinin ve gönüllerinin ulaştığı her yeri imar ve ihya etmenin rahatlığıyla kullanıyor.  Erdoğan'ın öncülüğünde imar ve ihya faaliyetlerine yön veren isimlerin başında hiç şüphesiz "Son Başbakan" Binali Yıldırım bulunuyor. Zaten bu hizmetlerin yansıması olarak da millet önüne konan her seçim sandığında teşekkür olarak AK Parti'yi iktidara taşıdı.

Millet bir kez seçim sandığının önünde. Bir tarafta "Cumhur İttifakı" öteki tarafta "Millet İttifakı ve diğerleri.  Her seçimde olduğu gibi yine vaad seferberliği yaşanıyor.

İktidara hasret ana muhalefet Partisi CHP ve diğerlerinin "Bekara karı boşamak kolay" babından verdikleri sözlerin haddi hesabı yok. Akla ziyan!..

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce vaadlerine "yerli otomobil" projesini iptalle başladı, bir programda Erdoğan'ı alkışlayan Zeytin Dalı Harekatı ve Afrin kahramanı Korgeneral İsmail Metin Temel Paşa'nın apoletlerini sökmekle devam etti. Bu kadarından bahsetmek kafi; dikkat edin icraatın içinde yapmak yok yıkmak var!.. CHP istikrarını hiç bozmuyor; tebrik etmek gerekir!..

Çılgın vaadleriyle seçimi kazanmayı garanti(!) eden İnce'yle görüşmek isteyen 50 ülkenin büyükelçisi kuyruğa şimdiden girdi bile!.

Gelelim İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener hanımefendiye. Hanımefendi vaadlerini kapatmak ve son elde kalanları satmak üzerine kurgulamış. Dünkü yazımda da ifade ettim; uluslararası dezenformasyon kanalı CNN International'a göre o artık "Türkiye'nin Demir Ladysi". Lady ne diyor; "Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)'nı inceledik. TİKA'dan sonra AFAD'a geçtik, TOKİ'ye geçtik. Lağım hepsi, lağım. kapatacağım" diyor. TİKA ne ola ki?! TİKA, Türkiye'nin dünyadaki yüz akı! AFAD'ın yaptıkları ortada, TOKİ sayesinde milyonlarca kişi başını sokacak bir yuvaya kavuştu. Bu kadar, fazla söze hacet yok.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "5 benzemez" olarak adlandırdığı, CHP, İyi Parti, SP ve DP'nin oluşturduğu "Millet İttifakı"yla hareket eden Saadet Partisi Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, "Biz Sivas'a o kadar sahip çıktık ki şimdi hızlı treni getiriyoruz diyorlar. Ya mübarek hızlı trenin Sivas'a getireceği bir fayda demeyelim de kolaylık diyelim. Nedir o? Göçü hızlandıracak. Adam otobüsle gidip sıkıntı çekeceğine trene binip İstanbul'a biraz daha hızlı gidecek. Bu hizmet değilu2026" Haydaaa!..

Sayın Karamollaoğlu Sivas bir asıra yakındır göç veriyor. O zaman hızlı tren mi vardı?!.. Bırakın insanlar hizmetle tanışsın, sevdiklerine konfor içinde kavuşsun... Siz Sivas Demir Çelik'ten, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş. (TÜDEMSAŞ)'tan haber verin. İnsanlara doğdukları yerde iş ve aş verirseniz hiç kimse hızlı tren yüzünden memleketini terk etmez. 1993'te yaşanan elim olaylardan sonra Sivas'ın çektiğini bir Allah bir de Sivaslılar. Vesselam!..

İnsanlar yapılanları görüyor. Artık eski Türkiye'nin alışkanlıkları olan "Her mahallede bir milyoner yaratacağız" (Adnan Menderes),  "Herkes ne veriyorsa Demirel 5 fazlasını verir" (Süleyman Demirel),  "Herkese iki anahtar" (Tansu Çiller), "Bütün köyler kent olacak" (Bülent Ecevit), "Mazot 1 Türk Lirası olacak" (Cem Uzan) türden vaadlere milletin karnı tok!..

Yeni Türkiye icraata bakıyor.

***

ABD YALANCI MÜTTEFİK OLDUĞUNU İYİCE AÇIK ETTİ

"MarshalL Yardımı"ndan beri her fırsatta "demokrasimize düdük çalan" ABD, son yıllarda geçmiş alışkanlıklarını tekerrür ettirememenin sıkıntısını yaşamaya başladı. Irak'ta başlayan, Suriye'de devam eden arkadan dolanma faaliyetlerini PKK ve FETÖ ile zirveye taşıdı. "Yalandan müttefik" olduğunu iyice açık etti. Türkiye'nin Rusya'dan S-400 Füze Savunma Sistemleri'ni alma kararıyla birlikte ABD karizmasını çizdirdi. Sonra NATO kanalıyla, "kararda bağımsızlar, ama sonuçlarına da katlanacaklar" açıklamasıyla aba altından sopa gösterdi. (F-35'le bunun emareleri devreye sokulmaya başlandı) ABD, "vize krizi"yle Türkiye'yi eskisi gibi terbiye etmeye umarken, ani bir kontra atakla 90'dan gol yedi.

Artık Türkiye'yi yöneten muktedirler, "Göklerine hakim olamayan milletler, yerlerde sürünmeye, yerin dibinde çürümeye mahkumdur" ifadesinin ne anlama geldiğinin farkında.

Artık istiklaline ve istikbaline hayatı pahasına sahip çıkan bir Türkiye var.

Yerli Uçak Sanayi'nin sekteye uğratılmasına rağmen, Türkiye bugün hava yolu taşımacılığında uluslararası arenada büyük bir ivme kazandı.

Türk Hava Yolları'nın yolcu sayısı 2002'de10,3 milyon iken, bu sayı 2016 yılında 62,8 milyona ulaştı. Bu yıl ise, direkt transit yolcularla birlikte toplam yolcu trafiği geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 artışla 164 milyon 773 bin 277 olarak gerçekleşti.

Türkiye düşmanları çıldırıyor

Havacılık sektöründeki serbestleşme ile birlikte Türk Hava Yolları dünyanın en fazla noktasına uçan şirket haline geldi. Yurtdışı uçuş noktalarının sayısı 60'tan 296'ya çıkarıldı.

2002'de 25 olan havalimanı sayısı, 2017 itibariyle 57'ye yükseldi.

Yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük hava limanı olma özelliğini taşıyan 3. İstanbul Havalimanı 29 Ekim 2018'de açılacak.

İşte bu önlenemeyen yükseliş "karpuzu yiyip, kabuğunu bize reva görenler"i çıldırtıyor.

Türkiye artık montaj sanayi ile uluslararası rakebette varlık gösteremeyeceğini keşfetmiş, oluşturduğu Araştırma Geliştirme çalışmalarıyla yavaş yavaş millu00ee sanayiye geçmeye başlamıştır.

Son zamanlarda Türkiye'ye karşı oluşturulan "silah ambargosu", bir anlamda "kötü komşu ev sahibi yapar" sözünün tecellisi olarak millu00ee savunma sanayinin güçlenmesinde tetikleyici unsur oldu. Türkiye zoru gördükçe, kendi millu00ee savunma sanayisini, kendi uydusunu, kendi savaş uçağını, kendi helikopterini, kendi İHA'sını, kendi SİHA'sını, kendi kamikaze dronesini, kendi gemisini üretiyor.

Teröristler tavşan gibi avlanıyor

Her ne kadar CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu gibiler, skandal açıklamalarıyla PKK ile mücadelede büyük etkisi olan Silahlı İnsansız Hava Araçları(SİHA)'nın teröristleri tavşan gibi avlamalarından rahatsız olsalar da, Türkiye kendi göbeğini kesme hususunda taviz vermiyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), Türkiye'nin hava filosunu güçlendirmesine katkıda bulunuyor.

TAI (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii) hazırladığı 10 yıllık bir master planı dahilinde 100 koltuk ve daha yüksek kapasiteli yolcu uçağı projesine 5 yıl içerisinde başlamayı hedefliyor.

 T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, ANKA İnsansız Hava Aracı ve Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ projeleri birer birer TSK'nın envanterine sokuluyor.

Yeni nesil millu00ee tanklar Altay, Korkut ve Osmanlı karada düşmana korku salarken, denizlerde düşmanın korkulu rüyası olacak TCG Anadolu; 231 metre uzunluğuyla, F-35 savaş uçakları, İHA ve helikopterlerin inip-kalkmasına imkan sağlamasıyla, gerektiğinde Hint ve Atlantik Okyanusu'na açılabilecek mukavemetiyle, denizaşırı muharebe aracı olma özellikleriyle TSK'nın gücüne güç katmak için gün sayıyor.

***

BABAYİĞİTLER KOLLARI SIVANDI

KADERİN cilvesine bakın ki, Eskişehir'de "yerli uçak" üretimine ket vuranlar yıllar sonra bu sefer de "yerli araba" üretimini engellemek için devreye girer. Ve "Çılgın Türkler" aynı delikten bir kez daha ısırtılır.

Memleketine sevdalı bir grup "babayiğit" ölüm uykusuna yatan "Ağır Sanayi Hamlesi"ni hayata geçirmek için tekrar harekete geçer.

1960 yılında Eskişehir Cer Atölyesi'nde Türk mühendisler ilk Türk otomobili "Devrim"i üretir. 29 Ekim Cumhuriyet töreninde büyük bir heyecanla görücüye çıkartılan Devrim otomobili; Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen mihrakların sabotesine maruz kalarak, tıpkı Nuri Demirağ'ın uçakları gibi seri üretimi yapılamadan kaderine terk edilir.

Bu başarısızlığı(!) dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel tarihe geçen şu ifadeyle özetler: "Garp kafasıyla araba yaptık, şark kafasıyla deposuna benzin koymayı unuttuk."

***

Uzun yıllar yerli araba sevdasını dillendirmekten imtina eden "Türkiye'nin babayiğitleri" geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde meydana çıktı. Daha önce çelme takan devlet(!) bu defa yerli araba için önayak olduğunu dünyaya ilan etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Ortak Girişim Grubu; Anadolu Grup, BMC Grup, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding isimli 5 babayiğit asfaltı ağlatacak yerli araba için düğmeye bastı. 2019'da prototipi tamamlanacak otomobilin, ticari satışına 2021'de başlanacak.

İnşaallah bir yol kazası yaşanmaz.

***

TÜRKİYE İÇİN DUAYA DURULDU

Türkiye yeni bir dönemin arefesinde. "Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin!" emir gereği herkes Türkiye için duaya durdu.

Afrika'nın sömürülmekten canı çıkan ve son dönemlerde yatırım ve şefkat ellerini üzerlerinde hissettikleri mazlumların hamisi Türkiye için duadau2026

İç savaş ve Beşşar Esed'in zulmünden kaçmak zorunda kalan ve bütün dünyanın vebalı muamelesi yaparak kapılarını kapattıkları bir zamanda gönül kapısını ve sofrasını açan Erdoğan için Suriyeliler duadau2026

Malatyalı 8 yaşındaki Zeynep Fatma, Kabe-i Muazzama'da Tayyip dedesi için duada...

Medine-i Münevere, Mescid-i Aksa duadau2026

Mekke'de imamlık yapan Abdurrahman El Ussi duada..

Londra'da yaşayan "Kunta Kinte"nin torunu duadau2026

İsrail zulmü altında inim inim inleyen Filistinliler duadau2026

Evlad-ı Fatihan diyarı Bosna Hersek duadau2026

Yurtlarından sürülen Myanmarlılar duadau2026

Mustazaflar duadau2026

Yetim bırakılan çocuklar, oğlunu yitirmiş anneler, dul kalmış kadınlar; ifsad edilmiş dünya duadau2026

Türkiye diz çökerse, ümmetin esir olacağını bilenler duadau2026

***

VAKİT KİRLİ OYUNLARI BOZMA VAKTİDİR

"Yeni Türkiye"nin her alanda devrim niteliğindeki projelerle gelecek nesilleri özgürleştirme gayretlerinden rahatsız olanlar, her fırsatta fitne butonuna basarak çirkin yüzlerini gösteriyor.

Bu mudur demokrasi, bu mudur milletin iradesine saygı?!..

Vesayetçiler kaybettikleri kaleleri tekrar alabilmek için her yola başvurup; milletin adamlarını alaşağı etme sevdalarından vazgeçmediler, vazgeçmeyecekler.

"Millu00ee Seferberlik" ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını tevil etmeye gerek yok, her şey net; 80 milyon topyeku00fbn kuşatma altındayız. Oluşturulan "olağanüstü hal"i ve icra edilen kirli oyunları bozmaktan başka çare yok. "Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet" ruhunu artık sözde değil, özde ve her nefeste hissetmek zorundayız.

Onun için emrolunduğu gibi olmalıyız; "Hak" ile "batıl" mücadelesinde Hak'tan yana tavır koymalıyız.

Yorumlar (0)
15
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:18
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Günün Karikatürü Tümü