05.10.2020, 17:23

Kızılelma Platformu/Kardeşinle Ol Türkiye Grubu Basın Açıklaması

Değerli Basın Mensupları,

Muhârip ve Fedâkar Türk Milleti..

İttihâd için ümitle bekleyen Ümmet-i Muhammed…

Mazlum İnsanlık…

Medeniyet Coğrafyamız, Anadolu, Arap Yarımadası, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Kafkasya başta olmak üzere, son 300 yılda emperyalizm karşısında geriledi. Tüm Asya’yı Avrupalı Barbarlardan koruyan Devlet-İ Âliye, Osmanlı 150 yıl önce artık “Hasta Adam” olarak tanımlanıyordu.

100 yıllık bir nekâhat sürecinden sonra Türkiye, son 18 yılda Milletimizle, devletimiz arasındaki çatışma alanlarını gidermiş, Türkiye Devleti, Azîz Milletimizin ideal ve hedeflerine yönelmiştir.

Bu gün; emperyalizm, Ermenistan diye kurdurulan yapay bir devlet aracılığı ile Kafkasya’da Türk Dünyası’nın boğazını kesmek için kardeş ülke, Azerbaycan’ın işgal ettiği Karabağ Türk Toprağından çıkmak bir yana, kalleşçe sivil insanlarımızı topçu ateşi ile şehid etmiştir.

Gelinen noktada, STK da üzerine düşeni yapmalıdır.

KIZILELMA PLATFORMU ve KARDEŞİNLE OL TÜRKİYE GRUBU olarak, Türkiye ve Azerbaycan Devletlerinin, diğer Türk ve kardeş devletlerin yönetici ve halklarını yapılması gereken önemli birkaç konuda uyarmayı uygun gördük.

Peki, yalnızca devlet ricâli mi sorumlu? Halkların hiç mi sorumluluğu yok? Elbette var. Özellikle, Türk Cumhuriyetleri Vatandaşları, Rusya ve İran’da yaşayan Türk Halklar, İslâm Ülkeleri vatandaşları İmân Kardeşlerimiz.. Biz halka hiçbir sorumluluk düşmüyor mu?

Biz, KIZILELMA PLATFORMU ve KARDEŞİNLE OL TÜRKİYE GRUBU devletlerimizin emrindeyiz, hükümetlerimizin kararlarını sonuna kadar desteklediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

Önem arzeden konuları aşağıda siz değerli basın mensupları ve burada bulunan konuklar aracılığı ile duyurmayı borç olarak görüyoruz.

1. Azerbaycan'ın haklı davasının yanındayız. Azerbaycan toprakları işgâl altındadır. Uluslararası kuruluşlar ve sözde sorumluluk aldığı iddiasındaki AGİT Minsk Grubu Fransa, Rusya ve ABD BM kararlarına rağmen Ermeni İşgâline dönük hiçbir yaptırım uygulamadıkları gibi, Ermenileri tıpkı 1. Dünya Savaşı yılarında olduğu gibi, Türk Milletine tecavüze teşvik etmişlerdir.

Biz BİR MİLLET İKİ DEVLET olan Azerbaycan ve Türkiye Hükümetleri’nin Karabağ işgâlden kurtarılana kadar hızlı bir şekilde askerî harekâta devam etmelerini bekliyoruz. Karabağ İşgâlden kurtarılmadan Türk Dünyası huzurlu olmayacaktır.

2. Türk Keneşi Ülkeleri Ukrayna ve Gürcistan kadar dirençli olmalıdır. Özellikle, gümrük birliği de olan, Avrasya Ekonomik Birliği üyesi Kazakistan ve Kırgızistan’ın Türk keneşi Ülkeleri olmaları nedeniyle diğer üyeler, Rusya ve Ermenistan’a gerekli tepkiyi göstermelerini istiyoruz. Avrupa’dan gelen satılık araçlar, Ermenistan plakası ile Türk Cumhuriyetleri’nde dolaşmaktadır. Bizim devletlerimiz, Ermenistan’a sırf aracılık için para kazandırmamalıdır. Gün birlik ve kardeşlik günüdür.

Bu arada biz Ermeni Düşmanı değiliz. Ancak Ermenistan’daki mevcut katliamcı, tecavüzcü, Türk ve Müslüman Düşmanlarına düşmanız. Yurdumuzda yaşayan ülkemize emek veren Ermeni yurtdaşlarımız, ecdâdımızın emânetidir.

3. Ermenistan Millî Güvenlik Konseptinde Rusya müttefik, İran kadim dost olarak ifâde edilmektedir. Bu ülkelerdeki Türk Halkların nüfus oranları çok yüksektir. Türk Halklar ki Azerbaycan Türkleri hayli fazla, tepkilerini göstermelidirler. Türkiye ve Azerbaycan Devletleri, STK vb. yapılarla soydaşlarımızı harekete geçirmelidir.

Ayrıca, son Türk Keneşi’nde de ifâdesini bulan Türk Halkları’nın diasporada da birlik sağlaması çok önem kazanmıştır. Bu gün, Türk Halklar Batı’da birlikte hareket ettiklerinde ne Yahudi, ne Ermeni, ne de Rum lobisi kalır. Özetle, artık Türk Lobisi, Kazak Lobisi, Özbek Lobisi vd. yerine sâdece Türk Lobisi olmalı ve tüm Türk Devletleri’nin menfaatleri için çabalamalıdır.

4. Türkiye Vatandaşlarının tamâmı ve komşu ülkelerde yaşayan Kürt Soydaşlarımız da şunu görmelidir. PKK, Ermenistan ile açıktan birlikte hareket etmektedir. Şu anda Suriye, Irak ve İran’dan Ermenilerle birlikte PKK Militanları da Ermenistan’la birlikte Azerbaycan Ordusuna karşı savaşmaya gitmişlerdir. Bu gerçeği insanımıza anlatmak hepimize borçtur.

5. Ana muhalefet partisinin genel başkan Yardımcısının âdeta, Ermenistan devlet Sözcüsü gibi, Türkiye’nin Suriye ve Arap Ülkelerinden El-Kâide, DEAŞ vb. terörist unsurları Azerbaycan’da cepheye sürdüğü yalanı affedilemez. Bu yalan ilk kez Rusya’da Ermeni temsilcilerce söylendi. Ardından Rusya, Fransa ve İran medyası bel altından vurarak bu yalanı yaymaya çalışmaktadır.

Aziz Türk Milleti, bu yalan FETÖ’nün MİT Tırları Operasyonu kadar tehlikelidir. CHP’nin genel başkan yardımcısı Ünal ÇEVİKÖZ’ü Büyük Milletimizin vicdân ve insâfına tevdî ediyoruz.

6. Türkiye ve Azerbaycan sınır komşusu iki Türk Devleti’dir. Türk Dünyası’ndaki birliğe öncülük etmek zorundadırlar.

Ortak fonksiyonel ekonomik, askeri ve teknolojik birliği sağlamak zorundadırlar.

Vatandaşlarımız pasaportsuz ve süresiz birbirine gidip gelebilmelidir.

Ortak Güvenlik Sistemleri, ortak şirketler kurulmalı, üretim yapılmalıdır.

Harp Okulları başta olmak üzere, üniversitelerde öğrenci mübâdelesi yapılarak karşılıklı yarının idâreci kadrolarının iki ülkeyi de tanıması sağlanmalıdır.

Subay, Emniyet personeli, Vali, Müsteşar gibi kadrolarda görevli personelin karşılıklı atandırılarak iki ülkenin de hayrına bağımlılıklar arttırılmalıdır.

7. Azerbaycan’da Rusya’nın kontrolünde üst düzey devlet erkânı, bakan, general vb. görevliler olduğu söylentisi hâd safhadadır. Hatta çok başarılı bir general olan şehit Polat HAŞİMOV’un koordinatlarının Ermenilere üst düzey bir askeri şahsın verdiği dedikodusunu biz dahî duymaktayız. Azerbaycan’ın mevcut Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necmeddin Sadıkov’la ilgili duyduğumuz konular Türk Milleti için yüz kızartıcıdır. Türkiye, kendisine karşı hasmâne tavırlarını gizlemeyen bu adam ve yakınları liyakatsiz atamalartla etkinleşmiş kadroların görevden alınması için Azerbaycan Devlet Başkanı’na desteğini göstermelidir.

Türkiye Azerbaycan’da mevcut devlet sisteminin güçlenmesi ve Azerbaycan’ın tam bağımsız davranması için gerekli yardımda bulunmalıdır. En önemlisi istihbarat ve güvenlik desteğidir.

Hâlen Ermeni oligarklarla ilişkilerini sürdüren, kız vererek akrabalık bağı kuracak kadar küçülen zevâtı da kınıyoruz. Karabağ’da şehid olan onbinlerce insanımız, yurtlarından sürülen milyonlarca soydaşımız adına size hesap soruyoruz. Şimdilik, Karabağ derdi olmayan bu kişilere “Yazıklar olsun.” diyoruz.

8. Ümmet Coğrafyası’nda ABD, İngiltere eksenli gelişen Arap Irkçılığı, Selefilik ve diğer cereyanların etkisi ile Azerbaycan İslâm Ülkesi ve Türk Devleti’ne karşı Ermenilere destek olan zavallılar. Sizi sâdece biz değil, Ümmet-i Muhammed ve tarih not ediyor. Biliniz.

Aynı şekilde PKK İhânet Örgütü güdümünde aldanmış, Avrupa’da yaşayan bir kısım bölücü Türkiye Vatandaşları.. Unutmayın, Türkiye Devleti de Türk Milleti de büyüktür. Sizin soydaş ve dindaşlarınıza karşı aldığınız bu düşmanca tavrı da unutmayacağız.

9. Karabağ Türk toprağıdır. Türkiye vatandaşlarının dedeleri de o toprakları vatan bildi, şehit oldu. Bu gün bizler de Azerbaycan Ordusu’nda görev almak, düşman karşısında vatanımızı savunmak istiyoruz.

Özellikle TSK ve Emniyet’ten emekli, sağlıklı, tecrübeli insanlarımız Azerbaycan Türk Ordusu’nda görev almak ve savaşmak istemektedirler. Esâsında, gönüllülerin bu taleplerine devletlerimiz müspet karşılık vermeli ve yardımcı olmalıdır.

Gönül Bağlarımız, kanlarımızla sulanan vatan toprağında daha da büyüyecektir.

Değerli Basın Mensupları…

Hepinize çok teşekkür ederiz.

Burada bulunan kıymetli, derdini seven, Milletine sevdalı, devletinin güçlü ve büyük olması için mücâdele eden, Türk Milleti’nin birliği için, Ümmetin zulümden feraha çıkması için gayret eden, mazlum insanlığın kurtuluşu ve adâlet için dimdik duran yiğit insanlar…

Biz, KIZILELMA PLATFORMU ve KARDEŞİNLE OL TÜRKİYE GRUBU olarak Millet ve Devletimizin emrindeyiz.

Biz, Türk Milleti’nin ümmet katarının lokomotifi olduğu düşüncesindeyiz. Ümmet katarını çekmek, emperyalist ezelî düşmanlarımıza karşı güçlü olmak için önce Türk Birliği kurulmalıdır. Bu birliğe ivedilikle, Pakistan, Moğolistan, Osmanlı Medeniyet Coğrafyası’ndan, Katar, Sudan, Macaristan, Bosna, Ukrayna, Gürcistan, Kuzey Afrika Ülkeleri gibi ülkeler ile Finlandiya hatta Kore ve Japonya dahî davet edilmelidir. Rusya içindeki muhtar devletlere ulaşma adına davet edilebilir.

Azerbaycan, iç güvenlik, diplomasi ve dış işlerinde yalnız bırakılmamalıdır.

Karabağ kurtulmadan askeri hârekât durmamalıdır.

Libya, Suriye, Irak gibi mücâdele alanlarında gevşeklik gösterilmemelidir.

Akdeniz’de sorun, Türkiye’nin denizden kuşatılmasıdır. Oruç Reis’in enerji araması değildir. Akdeniz’de masaya Berlin Antlaşması sürecinden itibâren oturulmalıdır.

Biz, KIZILELMA PLATFORMU ve KARDEŞİNLE OL TÜRKİYE GRUBU olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın gayretlerini takdirle görüyoruz. Millet İttifâkı’nın Millî Meselelerdeki duyarlılığı, sorumluluk alarak tarihe not düşecek işler yapmalarına en üst seviyede, fedâkârlıkla destek olacağımızı taahhüt ediyoruz. Allah’ın huzurunda, Milletimize söz veriyoruz.

KIZILELMA PLATFORMU ve KARDEŞİNLE OL TÜRKİYE GRUBU

İstişâre Heyeti Sözcüsü

E. Yb. Halil MERT

Yorumlar (0)
15
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Günün Karikatürü Tümü