21.06.2018, 02:02

Mesele Erdoğan Değil! Hala Anlamadınız mı?

Hafıza-i beşer nisyan ile ma'lu00fbldur. Yani insan hafızası unutkanlık hastasıdır. Fıtrat gereği yaşamını devam ettirebilmek için unutmaya kodlanmıştır; fakat her şeyi değil. Unutulmaması gereken, unutamadığınız şeyler vardır milletçeu2026
Hatırlayalım... Hanedan-ı u00c2l-i Osman'ın 34. temsilcisi olan 2. Abdülhamid Han, devleti "Dağılma Dönemi"nde siyasi dehasıyla 33 yıl idare eder. Avrupalıların "hasta adam" ilan ettiği Osmanlı Devleti'nin başına geçen Sultan 2. Abdülhamid, başarıyla yürüttüğü dış politikayla emperyalistlerin oyunlarını bozar. "İslam Birliği" siyasetiyle başta İngiliz ve Filistin'de yerleşim taleplerini geri çevirdiği Yahudilerin canını sıkar.
Tıpkı bugünkü gibi.
Küfür milleti ile kolkola giren şer ittifakı, "Kızıl Sultan" ilan ettikleri Sultan 2. Abdülhamid Han'ı miladu00ee 13 Nisan 1909'da tarihe "31 Mart Vak'ası"yla vuku bulan menfur olaylar silsilesiyle tahttan indirilir.
Cihan Devleti'nin hükümdarı Sultan 2. Abdülhamid Han hal edilince; önce Filistin, sonra Evlad-ı Fatihan daha sonra da "Millet-i İslamiye ve Ümmet-i Muhammediye" yetim kalır.
Koskoca Cihan Devleti, "imamesi kopmuş tesbih taneleri" gibi darmadağın olup gider.

***

Varlık sebebimiz olan değerlerle bizi sık sık test eden sömürgeci unsurlar, 13 Nisan 1909'da gerçekleştirdikleri senaryoların değişik versiyonlarını hala tekrarlamaya devam ediyor. Yerli ve millu00ee kimliğiyle öne çıkan siyasilerimizden Adnan Menderes'in, Turgut Özal'ın ve Necmeddin Erbakan'ın eyyamcılar tarafından kumpasa düşürülerek, itibarsızlaştırılıp derdest edilişleri hafızalardaki tazeliğini koruyor.
Sırada Recep Tayyip Erdoğan var!.. Sömürgeciler bir asır aradan sonra "Arap Baharı" adı altında "özgürleştirme" vaadiyle karıştırdıkları İslam coğrafyasının tek "söz dinlemeyen" lideri Erdoğan'ı, 2. Abdülhamid Han gibi derdest etmeye çalışıyor. Erdoğan'ın şahsında Türkiye'ye "kurudukça sulayın, yeşerdikçe budayın" senaryosu gereği diz çöktürme operasyonları yapılıyor.


****


CAMİLERE NASIL KIYILDIĞINIu2026

19 Kasım 1935'te çıkarılan bir yasayla camilerin kapatılması, müzeye, depoya, ahıra, meyhaneye dönüştürülme süreci başlatıldı. 1926-1950 arasında 513 cami, çoğunun üzerinde cami olan 327 arsa, bin 70 mescit satıldı. Bunlarla birlikte, kilise, manastır, türbe, mezarlık, imaret, darüşşifa ve benzeri çok sayıda tarihi eserin satışı yapıldı. Toplamda 3 bin 411 adet hayrat vakıf taşınmazının satışı gerçekleştirildi. Özellikle 1939-1951 yılları arasında Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait İslam mabedleri; satıldı, yıkıldı, kiraya verildi, depo yapıldı, saz ve içki evine çevrildi, müzeye dönüştürüldü. Tartışmaların odağı olmaktan bir türlü çıkamayan milletiyle kavgalı CHP'nin, İsmet İnönü döneminde ayyuka çıkan "cami kıyımı" hatırlanmaması gereken "kara bir leke" olarak tarihin sayfalarında hala tazeliğini koruyor.
UNUTMADIK!..

***


AYASOFYA'YI MÜZE YAPANLARI... 

481 yıldır kubbesi altına sığınana huzur dağıtan Ayasofya'ya 1 Şubat 1935'te acı bir haber geldi. Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği, 24 Kasım 1934 tarih ve 7/1589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'yla; "Ezanlar susacak, bu ma'bed müze olacak" denildi. Ayasofya'nın işgal yıllarında bile susmayan ezanları böylece susturuldu. Hafızamız dumura uğratıldı, kendimizi en iyi hissettiğimiz ve kötülüklerden en emin olduğumuz sığınağa kilit vuruldu. Ayasofya ama olunca; Filistin'in başını okşayan el çekildi, Rumeli'deki Evlad-ı Fatihan yetim kaldı.
UNUTMADIK!..


***

DARAĞACINDA  CANI ALINANLARIu2026 

30 Kasım 1923'te başlayan İsmet İnönü, Fethi Okyar, Celal Bayar, Refik Saydam, Şükrü Saracoğlu, Recep Peker, Hasan Saka ve Şemsettin Günaltay'ın başbakanlığındaki CHP'nin 27 yıllık Tek Parti diktası, 14 Mayıs 1950'de Adnan Menderes'in gerçekleştirdiği "beyaz ihtilal" ile yıkıldı. Tek Parti hükümranlığının sandığa gömülmesiyle Türk siyasetinde yeni bir dönem başladı.
İktidarın ehvetli rüzgarını defalarca arkasına alan Adnan Menderes'in aday seçimlerinde, "Odunu bile aday göstersem seçtiririm" iddiası Millu00ee Şef İnönü'yü iyice çileden çıkarttı. İnönü, 1957 seçimleri sonrası İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturan Namık Gedik'i "kütük bakan" ilan etti. 27 Mayıs'ın ayak seslerinin yükseldiği dönemde, gidişatı keyifle izleyen İnönü, "Sizi ben bile kurtaramamu2026" diyerek Cemal Gürsel başkanlığındaki komitenin Menderes ve arkadaşlarının boynuna geçirdiği yağlı urgana engel olmadı. 1960 Darbesi ile Adnan Menderes dönemi elim bir şekilde kapandı. 
Türk politikasında eski sayfa tekrar açıldı; sahnenin yıldızı yine Millu00ee Şef İsmet İnönü'ydü. CHP hala aynı CHP'ydi; ipleri tekrar ele geçirmesiyle millete kök söktürmeye devam etti.
UNUTMADIK!..

***

"ADALET" OLSUN DİYE ASILANLARIu2026

12 Eylül Darbesi'ne zemin hazırlamak isteyenler kaos için herkesi sokağa çağırıyorduu2026 Devrimciler ve Ülkücüler sinsice tezgahlanan kaosun tam ortasında ölümüne "yaşasın vatan!.." diye slogan atıyorlardı. Ortaokullardan tutun da üniversitelere kadar her  yerde, sıraların altından kitap yerine "haydar"lar, kalem yerine "delikli demir"ler çekiliyordu.
Ülkeyi yönete(meye)nler çaresizdi!.. Askeri vesayet; Hasan Mutlucan'ın "yine de şahlanıyor..." türküsünü yeniden söyleyeceği anı bekliyordu. Ve o türkü, tarihler 12 Eylül 1980'i gösterdiğinde, TRT'nin siyah-beyaz görüntülü penceresinden bütün Türkiye'ye bir kez daha dinletiliyordu.
Kanlı tezgahlarını ülkenin her köşesine açanlar; sonu kestirilemeyen kaosu, binlerce cansız bedeni, taru00fbmar olmuş aileleri, sayısız faili meçhulleri miras bırakarak birden bire kayboluyorlardı!..
Adalet yerini bulsun(!) diye bir sağdan bir de soldan gencecik fidanlar asılıyordu!..
Mamak'tan, Metris'ten, Diyarbakır'dan çıkıp da gidebilenler; ömürleri boyunca "zindanlardaki kabus"larıyla yaşıyordu. Bunlardan birisi olan Cizreli Seyyid Selim Dindar, "Diyarbakır Cezaevi'nden konuşulduğunda hala hayattan kopuyorum. Benim hanımım ve çocuğum var. İçimdeki frene  basamıyorum ve herkesin önünde hüngür hüngür ağlıyorum, ağlıyorum... Bir daha dünyaya gelseydim, asla Kürt olmak istemezdim..."
UNUTMADIK!..

***


"28 ŞUBAT 1000 YIL SÜRECEK" DİYENLERİu2026

1995'te Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor; çetin günler artık Millu00ee Görüş Lideri Prof. Dr. Necmeddin Erbakan'ı bekliyordu... Refah Partisi genel seçimlerinde yüzde 21.37 oyla 158 milletvekilliği alarak büyük bir başarıya imza atıyor; Erbakan'ın başbakanlığında kurulan Refahyol Hükümeti, milletin özlediği hizmetler için kolları sıvıyordu. 54. Hükümet'in Millu00ee Görüş kanadı gece-gündüz demiyor; bütün engellemelere rağmen Türkiye'nin özlediği hizmet yarışında çıtayı akıllara gelmeyecek zirvelere taşıyordu. 
54. Refahyol Hükümeti'yle 8 Temmuz 1996'da yakalanan tarihu00ee fırsat; ikna odalarıyla, adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir rütbelinin ağzından atılan manşetlerle, Kaddafi'nin çadırında bir kaşık suda kopartılan fırtınalarla, başbakanlıkta iftara davet edilen tarikat liderleri ve şeyhlerle, Yargıtay Başsavcısı'nın gazete kupürlerine dayanarak açtığı davalarla, Susurluk'ta kaza yapan mafya-siyasetçi-polis üçgenindeki kirli ilişkilerle, laikliğe kafa tutan Kayseri Belediye Başkanı Şükrü Karatepe'yle, Sincan'da Kudüs Gecesi düzenleyen Bekir Yıldız'la, Sincan'da tanklara verilen balans ayarlarıyla, TOBB-TİSK-TESK-TÜRK/İŞ ve DİSK'in oluşturduğu "5'li Çete"nin yaygaralarıyla, "Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık"-"İrticaya Karşı Bir Dakika Karanlık" eylemleriyle, Ali Kalkancı'nın zikir ayinleriyle, Müslüm Gündüz'ün uçkuruyla, Fadime Şahin'in şalvarıyla, 28 Şubat'ta 9 saat süren MGK'da dayatılan kararlarla,"28 Şubat 1000 yıl sürecek" diyen paşaların beyanatlarıyla akamete uğratılıyordu.
31 Mart 1909'da 2. Abdülhamid'e uygulanan çökertme operasyonu bu defa Erbakan'a uygulanıyor; Müslümanlara 88 yıl aradan sonra bir kez daha diz çöktürülüyordu. 
Ülke maddi ve manevi olarak milyarlarca zarara uğratılıyor; başta D-8 Projesi olmak üzere "hasta adamı ayağa kaldıracak" siyasi hafıza çöpe atılıyordu. Bankalar hortumlanıyor; 250 katrilyonu bulan yolsuzluğun faturası doğmamış çocukların hesabına yazılıyordu.
UNUTMADIK!..

***


"BİNDİRİLMİŞ KITALAR"IN ORDUYU GÖREVE ÇAĞIRIŞINIu2026

Cumhuriyet Mitingleri, 2007 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarından herhangi birinin muhtemel cumhurbaşkanı adaylığına karşı, dönemin Atatürkçü Düşünce Derneği'nin öncülüğünde CHP ve ulusalcı diğer partilerin katılımıyla düzenlendi. Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde, 2007 yılının Nisan ve Mayıs aylarında yapılan mitinglerin duyurulmasında "cumhuriyetine sahip çık" sloganıyla sokaklar hareketlendirildi. Meydanları takibe alan toplum mühendisleri "Ordu Göreve" çığırtkanlığı yaptı. Demokrasiyi hizmedemeyenlerin bu eylemleri karşısında olayı Erdoğan, "bindirilmiş kıtalar" ifadesiyle tarihe not düştü.
UNUTMADIK!..

***


TÜRKİYE'YE DİZ ÇÖKTÜRME OPERASYONLARINDA 2026


PKK problemini çözmek, kardeş kavgasına son vermek isteyen AK Parti Hükümeti, uluslararası güçler tarafından oluşturulan kirli senaryolarla hizaya getirilmeye çalışıldı. 
22 Haziran 2012'de Suriye'de düşürülen F-4 savaş uçağı kriziyle Türkiye'yi "Arap Baharı"nın bir parçası haline getirme çabalarından sonuç alamayan karanlık güçler, "kulak çekme" eylemleriyle taviz koparmaya çalıştı.
28 Aralık 2011'de Uludere'de 34 sivilin hayatını kaybetmesine neden olan hava operasyonuyla ivme kazanan olaylar silsilesi; Malatya'da Alevu00ee-Sünnu00ee kavgası, Tunceli'de CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün dağa kaldırılması, BDP'lilerin Şemdinli'de PKK'lılarla sarmaş dolaş poz vermesi, Cizre'de AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ramazan Dindar'ın öldürülmesi, Hakkari'de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in taşlanması, sakin şehir Gaziantep'in bayramın ikinci günü bomba yüklü araçla kana bulanması kaos butonunun birilerin eline geçtiğini gösteriyordu.
Türk devletini itibarsızlaştırma propagandalarıyla "Suriye'den sonra sıra Türkiye'de" psikolojisi pompalanarak çapulculara cesaret verildi.
UNUTMADIK!..

Yorumlar (0)
15
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:18
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Günün Karikatürü Tümü