Haberin Kapısı
2021-03-19 15:17:28

Şimdi Çipi Yuttuk!

Ferdi Aytekin

19 Mart 2021, 15:17

Dünyada tüm deneyler ilk önce hayvandan başlar ve sonra insanlara uygulanır, Türkiye’de pek gündem olmasa da 01.01.2021 tarihi itibariye ülkedeki tüm köpeklere çipli pasaport uygulanmaya başlandı, kediler için İse zorunluluk tarihi 01.01.2022 de başlayacak. Yani sırayla bir kaç sene içinde çip takılmamış evcil hayvan kalmayacak, tüm bilgileri aşıları sağlık durumları vs vs bu çiplerden görüntülenecek takip edilecek. Tüm dünyadaki hızlı bir şekilde dijital pasaport söylemleri vs boşuna değil anlaşılan ve pek zaman kaybı da istenmiyor hayvanlara başlandıysa insanlara dayatmaları da yakındır elbet ki, ufak ufak alıştırmaya dayatılmaya hazırlanılmaya başlandı bile, Avrupa birliği ülkelerine giriş için malum aşı pasaportu dayatmalarıyla.

Kısacası artık ilerde hayvanlar gibi komple sürüleştirileceğiz ve sokakta bir çocuğun başını okşamak isteyenler yanındaki ebeveynlerine soracaklar aşıları tam mı? Bir şey bulaşır mı bana güvensizliğiyle, yani eskiden hayvanlara uygulanan muamelenin muhatabı, artık insanlar olacak gibi bir endişe hissi kaplıyor yüreğimi umarım yanılıyorumdur.

Bu hislere kapılmamın sebebi de aşı şu bu karşıtlığı gibi her şeye paranoyak bakan uç kesimlerin ipe sapa gelmez propagandaları değil, yılların vermiş olduğu gözlemlerim, etap etap parçaları birleştirmem. Şöyle ki, bu çipli kimlik kartlarına geçildikten sonra çipli ehliyetlerle beraber bunları birleştirip tek çip olsun dendi, daha kolaylık olduğu için güzel bir düşünceyle. Fakat ardından yıllar önce bir haber düştü haber kanlarına bilim adamlarının gelecekteki hayallerine binaen, hayal şuydu gelecekte tüm banka işlemleri kalkacak tüm bilgiler mal varlıkları banka hesapları bir çipe girecek ve bu çip kolda bilekte vs deri altında olacak, hırsızlıklara gaspçılara karşıda daha güvenli, alışverişte de büyük kolaylık olacak ve cepte cüzdan taşımaya bir sürü bankamatik kartları kredi kartları taşımaya gerek kalmayacak, direk marketten alışveriş mi yaptın kart okutur gibi bileğini okutacak ödemeni yapacak tüm mal varlığın gayrimenkul veya menkullerin hepsi üzerinde tek çiple güvende ve pratik olacak diye. O zamanlar uyanmamıştım ve de bu söylevle insanları ikna etmeleri çok ama çok uzun yıllar alacağı için biz görmeyiz diyordum. Fakat belli ki küresel düzen baronları da bunu bildiği için işi hızlandırmak adına bu sefer, sağlık için çipler reklamı yapılmaya başlandı. Yok efendim beyne takıp bir çok felç vb hastalıkları tedavi için bir umut ışığı olarak sundular, sonra genele yaymak için efendim böyle insanın günlük çekap'ını yapar, şekerin tansiyonun yükseldiğinde uyarır bir anormallik sezdiğinde vucutta anında uyarır ve böylelikle kanser vb bir çok hastalıktan korunuruz diyerek erken teşhisin önemine vurgu yaparak genele hitaben böyle süslü sözlerle proje çalışmaları başlattılar tamamen duygusal insanlık için tabi ki. ADETA BALLI ZEHİR GİBİ klasik zehiri bala gizleme taktiğiyle.

Tabi ki insanlık için aslında güzel buluşlar bunlar hayatı kolaylaştıran şifai vesileler barındıran, fakat bunun emniyetini kim nasıl sağlayacak kötü ellere geçince, dünya bir hecer ordularıyla doluyken? Tüm insanları böyle tek tuşa mahkûm etmek ne kadar güvenli olacak? Yarın bunu ele geçirecek bir kötü niyetli insan, ben tanrınızım ders, hepinizin ölümü hastalığı benim elimde tek tuşa bağlı diyerek meydan okuyup tüm insanlığı rehin alsa ne yapacağız? Nasıl kurtulacağız? Çünkü istediğini böbrek hastası yapar, istediğini geçici felç, istediğinin nefesi keser geçici olarak kalbini durdurur ve çalıştırır, dünyanın neresine giderseniz saklanırsanız saklanın kaçamayacağınız korunamayacağınız bu teslimiyet tuşuyla. Çok ama çok tehlikeli riskler barındıran bu projelere mecbur bırakmaya çalışacaklardır küresel sistem elbette. Böyle ülkelere girişlere çip zorunluluğuyla başlayarak, ilerde ülkeler içinde şehirler arası yolculuklardan kasabalar arası köyler arası geçişlere kadar, hatta bir tık ötesi hiç bir hastane ulaşım vb hizmetlerden istifade edemeyince insanlar mecburen biat etmek zorunda kalacaktır. Bu tip küresel düzen baskılarına ilerde kimse hiç bir devlet başkanı da, hiç bir devlette tek başına direnemez ne ekonomik olarak, ne siyasi olarak, ne de askeri olarak. Bu yüzden millileşme önemli ekonomik siyasi ve askeri olarak birçok devletlerle beraber yeni alternatif ekonomik askeri siyasi işbirlikleri şart, özelliklede Müslüman dünyası için, bir uyanış şart.

Çünkü Diğerleri çoktan dejenere olmuş aile bağları kopmuş gerek Avrupa gerek Amerika batı toplumlarında gençliğin umurun da değil, vatanmış milletmiş torunların geleceğiymiş vs vs gibi ulvi duygularını çoktan yitirmiş bireyselleşmiş çipe hazır hale gelmiş kıvamda toplumlardır. Muhakkak içlerinde Elbet batı toplumunda da bireyselleşmenin verdiği bencilliğe direnen duyarlı insanlar vardır lakin çok azdır, sesleri de güçleri de yetmez direnmeye. Bu düzene direnebilecek tek topluluk ne kadar bozulsa da, bireyselleşse de, hala çoğunluğu örf adet geleneklerine aile yapılarına düşkün, dindar olmasa da dini için gözünü kırpmadan can verebilecek potansiyeldeki muhafazakâr Müslüman ülkelerdir. Belki de bu endişeyle ilerde oluşabilecek bu direnci kırabilmek için böyle saldırıyorlardı yıllardır sürekli Müslüman devletlere ve İslam’ı baş düşman etmişçesine Budist’i de Hristiyan’ı da Yahudi’si de tüm farklı inanç kesimine bağlıdır. Hatta ve hatta inançsız veya yarı inançlı deist ateistleri de, tüm farklı inançlara bağlı ülkeler el birliğiyle en büyük hedef düşman İslam’da birleşmişlerdi. Çünkü bu direnişi UYANIŞI ancak bu ülkelerden çıkacak insanlar bu toplumlar gösterebilir, küresel Şer ittifaklarının insanlar üzerindeki bu oyununu bozmada. ALLAH c.c tüm insanlığı korusun bu şerli güç odaklarının şerlerinden. ÂMİN.

KİŞİSEL NOT: Teknoloji düşmanı değiliz elbet, Bilakis kedi köpeklere kimlik çipi uygulaması faydalıdır destekliyorum, çalındığı zaman kaybolduğu zaman yer tespitinde vb birçok faydalarından ötürü. Lakin bunun ilerde olursa insanlar üzerinde denenmesine karşıyım, çünkü faydasından çok zararlar barındıran büyük risk insanlık için. Hastalarda vs uygulansın şifa olarak sorun yok, görmeyen insanın görmesi güzel bir şeydir yatalak bir felçlinin yürüyebilmesi vb birçok ağır hastalığı iyileştirmede fakat genele dayatılırsa ilerde buna karşıyım. Takmak isteyen sağlıklı bireyler gençler vs olacaktır elbet, fakat gönüllük şartı ile dayatılmamalı diye düşünüyorum her ne mazeretle olursa olsun bu çiplerin, takma özgürlüğü olduğu gibi takmama özgürlüğü de olmalı insanların. Yarın bir gün rüyalarına bile hükmedebilecekleri bu çipleri insanlara kimse dayatamaz. Çünkü insanların tüm mahremine girme hakkı ancak ve ancak ALLAHU TEALAYA AİTTİR!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.