Haberin Kapısı
2020-09-27 18:19:26

Stocholm Sendromu

İbrahim Halil Er

27 Eylül 2020, 18:19

stocholm sendromu beynimizde......

zayıf güçlüyü taklit eder ve güçlünün başarısının arkasında onun kendisinden ustun olan bir noktası olduğunu düşünür. Bu nedenle onun gibi olmaya çalışır. Ülkemizdeki batılılaşma çalışması da aynı duygulardan beslenir

Güçlü zayıfın bu zaafından yararlanır ve kendi kültürünü empoze ederek orada kalıcı olmanın yollarını açar...

Ama günümüz emperyal devletler, yaptıkları emperyalizmi masum göstermek için biz size aslında medeniyet getirdik, biz olmasaydık şimdi mağaralarda yaşıyordunuz diyerek durumu kabul etmelerini sağlarlar.

Emevi iktidarı gibi güçler de yönetimlerinin Allah'ın bir iradesi olduğunu, bir kader olduğunu ve buna karşı çıkmanın Allah'ın iradesine karşı çıkmak anlamına geldiği propagandası yaparak ayakta kalmaya çalışırlar..

stocholm sendromu teorine katılıyorum aslında fakat karşı çıktığım nokta... emperyalistlerin bunu sevimli göstermesi... yoksa bize tarih ilminde medeniyetlerin üç yolla ilerlediği öğretilmişti. Savaş, istila ve göç...

zayıf güçlüyü taklit eder, onun gibi olmak ister... eğer kendisine hükmeden gücün gittiğini görürse başka güç arar.. ya da o gücü yok eden yeni gücü kutsar.

Aslında düşman güçlü değil, biz bölünmüşüz...

Bir birlik olsak

Kalksak ve dirilsek

tüm mazlumların sesi soluğu oluruz...

Tüm tarih şahlanır

Ortadoğudaki kuklalar yıkılır

Bir kalksak ve dirilsek

Diriliş ruhu bize bir üflense

Tarih değişir, tarihi biz yapmış oluruz.

ihtiyacımız olan İslamın diriliş ruhudur.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.