Haberin Kapısı
2017-08-09 15:53:36

Cenneti Anlatan Hadisi Şşerifler 1

Cüneyt Varol

09 Ağustos 2017, 15:53

(1) Ebû Hureyre (Radiyallahuanh) den; Nebi (Sallallahu aleyhi ve sellem)  şöyle buyurdu: “Aziz ve Celil olan Allah şöyle buyurdu: «Ben salih kullarım için ahiret azığı olarak hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın işitmediği ve hiçbir beşer aklına gelmedik bir takım nimetler hazırladım.» Allah’ın sizleri (bu sözlerle) muttali kıldığı şeyleri bir yana bırak. Bir de bunlardan başka onun sizleri muttali kılmadığı bir şey vardır ki, o en büyüktür.” ( Müslim 2824/3, Buhârî 3053 )

(2) Ebû Hureyre (Radiyallahuanh) den; Rasûlullah (Sallallahu aleyhi ve sellem)  şöyle buyurdu:

“Allah cenneti yarattığı vakit  Cebrail’e şöyle dedi: « Git cennete bak.» Cebrail gitti, cennete baktı. Sonra geldi ve: « Ey Rabbim! İzzetine yemin olsun ki, cenneti kim işitirse muhakkak ona girer.» dedi. Sonra Allah onu zorluklarla donattı. Sonra: « Ey Cibril! Git cennete bak.» buyurdu. Cibril gitti, cennete baktı, sonra geldi ve: «Ey Rabbim! İzzetine yemin olsun ki, ona kimsenin girememesinden korktum.» dedi...” ( EbûDâvud4744 , Tirmîzî 2685 )

(3) Enes bin Malik (Radiyallahuanh) den; Rasûlullah (Sallallahu aleyhi ve sellem)  şöyle buyurdu:

“Cennet nefse hoş gelmeyen şeylerle kuşatılmış, cehennem de nefsin arzularıyla kuşatılmıştır.” ( Buhârî 6412,  Müslim 2822/1, Tirmîzî 2684 )

(4) Sehl bin Sa’d Es-Saidi (Radiyallahuanh) den; Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem)  şöyle buyurdu:

“Cennette bir kamçı kadar yer, dünyadan ve dünyada bulunan her şeyden daha hayırlıdır...”  ( Buhârî 6356, İbniMâce 4330 )

(5) Sehl bin Sa’d (Radiyallahuanh) dan; Nebi (Sallallahu aleyhi ve sellem)  şöyle buyurdu:

“Cennette sekiz kapı vardır. Bunların içinde bir kapı Reyyan diye isimlendirilir. Buradan cennete yalnız oruçlu olanlar girer.” ( Buhârî 3058 )

(6) Muaz bin Cebel (Radiyallahuanh) den; Rasûlullah (Sallallahu aleyhi ve sellem)  şöyle buyurdu:

“Muhakkak cennet yüz derecedir. Onlardan her bir derece gök ile yer arasındaki mesafe kadardır. Şüphesiz o derecelerin en yücesi Firdevs’tir, en faziletlisi de Firdevs’tir. Arş, muhakkak Firdevs’in üstündedir. Cennetin ırmakları da Firdevs’ten çıkıp akar. Bu itibarla siz Allah’tan dilemek istediğiniz zaman Firdevs’i isteyin.” ( İbniMâce 4331, Tirmîzî 2651 )

(7) Enes bin Malik (Radiyallahuanh) den; Rasûlullah (Sallallahu aleyhi ve sellem)  şöyle buyurdu:

“Şayet cennet ehli kadınlardan bir kadın arza (dünyaya) çıkmış olsaydı, muhakkak yer ile gök arasını aydınlatır ve ikisi arasını güzel bir koku doldururdu. Ve elbet o kadının başörtüsü dünyadan ve dünyadaki her şeyden hayırlıdır.”(Buhârî 6467 )

(8) Sa’d bin EbiVakkas (Radiyallahuanh) dan; Rasûlullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu:

“Cennette olan nimetlerden bir tırnağın taşıyacağı kadar bir şey görünmüş olsa gökler ve yeryüzünün dört tarafı arasındaki her şey muhakkak süslenirdi. Ve cennet ehlinden bir kişi baksa da bilezikleri görünse, güneş yıldızların ışığını silip yok ettiği gibi o da muhakkak güneşin ışığını silip yok ederdi.”  ( Tirmîzî 2661)

(9) EbûHureyre (Radiyallahuanh) den; “...Ya Rasûlellah! Cennetin yapısı nedir? diye sordum. Rasûl-ü Ekrem (Sallallahu aleyhi ve sellem)  buyurdu ki:Bir kerpici gümüşten, bir kerpici altından, harcı keskin kokulu misk, çakılları inci ve yakut, toprağı za’ferandır....” ( Tirmîzî 2646 )

(10) EbûHureyre (Radiyallahuanh) den; Rasûlullah (Sallallahu aleyhi ve sellem)  şöyle buyurdu:

“Cennette, gövdesi altından olmayan hiçbir ağaç yoktur.” ( Tirmîzî 2645 )

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.