Haberin Kapısı
2016-09-18 18:16:47

Gafletten Kurtuluş

Cüneyt Varol

18 Eylül 2016, 18:16

Allah'ından gafil yaşama. Gafilcesine batıl yoluna sapma. Bu cihan ağlama yeridir.

Burada gülme. İbret gözünü aç da dudağını kapa. Karınca gibi hırstan her tarafı dolaşma. Öğüt verenin öğütlerini can kulağı ile dinle.

Yavrum; çocuk değilsin bırak şu oyunu. İşinde şeytana ortaklık etme. Günah işlerde kötü nefse yardımcı olma. Ömrünü yaramazlıklarla telef etme.

Suç, fenalık getiren yerlere uğrama. Hak yolunda körler gibi yürüme. Bir düşmanın var,sakın korkusuz yaşama. Direksiz dam altında oturma. Günah ve heves yolunda at koşturup da kendini şeytanın maskarası etme.

Önünde bir yolculuk var, azık hazırla. Geçen ömrünü baştanbaşa bir hatırla. Oğlum; cehennemde ki ateş halkalarını düşünde yaramaz nefsi tekmelerle yere ser.

Bir kere Allah azabını düşün. Yanmaktan kurtulmak için halk ile iyi geçin. Her kes için cehennem yolundan geçme zorluğu vardır. Seni bu kadar tehlikeler beklerken, zevk ve eğlencenin sırası mı?

Zavallı, önünde büyük ateş bekliyor. Cehennem ateşinden hiç korkun yok mu? Yol sarp geçitlerle dolu, yükün ağır. Bu ağırlığı başkalarının yardımıyla taşıyamazsın.Önünde kıyamet günü var.

Allah'tan kaçmana imkân yoktur.Yavrum; doğru yolu tut. Mademki yolcusun, nefsinin heveslerinden vazgeç.

Kardeşim;Hakkın fermanını dinle ki, Onun cennet  ve  rızasını bulasın. Allah buyruğundan boyun bükme ki mahşer günün de azap çekmeyesin. Adn cennetinde yer bulabilmek için Allah kullarına şefkat göster. Sana Darüsselam (selamet yeri) denilen cennette yer vermelerini istiyorsan fakirlere gece gündüz yiyecek ver.

Hastanın gönlünü sevindirirsen, kapısı kapalı cenneti açık görürsün. Bu öğütleri yerine getirenlere, Allah iki âlemde rahmetini bağışlar. Fakat bu vasiyeti tutmayanlar şüphe yok ki,Allah'tan uzak kalırlar.

 Ey Allah'ım, hepimize rahmet kıl, bütün günahlarımızı yargıla. Biz aciziz, çok günahlar işledik. Fakat senden başka kimsemiz yok.İster yanına çağır, ister dergâhından sür, biz kuluz, senin emrin ve hükmün ne ise ona bağlı, ona razıyız. Allah'ın rahmeti bu öğütleri çok okuyanların ruhuna olsun. Amin

KAYNAK

Cevahirname

FERİDÜDDİN ATTAR (K.S)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.