Haberin Kapısı
2021-01-29 21:59:29

Kimlerle Nasıl Beraberlik Olmalıdır? -1

29 Ocak 2021, 21:59

1. Allah Teâlâ ile dostluk ve birliktelik:

Allah Teâlâ ile sohbet ve dostluk; güzel edep, korku ve murâkabe halini devam ettirmekle ve daima denetlendiğimizi bilerek kendimizi denetlemekle olur.

Bu konuda Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:

“Nerede olsanız, O sizinle beraberdir. Allah yaptıklarınızı görür. Göklerin ve yerin mülkü O'nundur. Bütün işler ancak O'na döndürülür.

(Hadîd sûresi (57), 4-5.)

Kul, Allah’a karşı; iman, takva, sabır ve ihsânın gereğini yerine getirirse Allah da o kimse ile ikramıyla, yardımıyla, muvaffak kılmasıyla beraber olur.

Âyet-i kerîmelerde Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:

“Ey iman edenler! Allah’tan sabır ve namazla yardım isteyiniz. Muhakkak Allah sabredenlerle beraberdir.”

(Bakara sûresi 2/153.)

“(Ey kâfirler!) Eğer siz fetih istiyorsanız, işte size fetih geldi! (Yenelim derken yenildiniz.) Ve eğer (inkârdan) vazgeçerseniz bu sizin için daha iyidir. Yine (Peygamber'e düşmanlığa) dönerseniz, Biz de (ona) yardıma döneriz. Topluluğunuz çok bile olsa, sizden hiçbir şeyi savamaz. Çünkü Allah müminlerle beraberdir.”

(Enfâl sûresi 8/19.)

“Haram ay haram aya karşılıktır. Hürmetler (dokunulmazlıklar) karşılıklıdır. Kim size saldırırsa siz de ona misilleme olacak kadar saldırın. (İleri gitmede) Allah'tan korkun ve bilin ki Allah muttakîlerle beraberdir.”

(Bakara sûresi 2/194)

“Sabret! Senin sabrın da ancak Allah’ın yardımı iledir. Onlardan dolayı kederlenme; kurmakta oldukları tuzaktan kaygı duyma! Çünkü Allah, muttakî olan ve muhsin (iyi yapan, iyilik yapan ve Allah’a Allah’ı görürcesine kulluk eden) kimselerle beraberdir.”

(Nahl sûresi 16/127-128.)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.