Haberin Kapısı
2016-11-13 18:25:43

Misafiri Ağırlama

Cüneyt Varol

13 Kasım 2016, 18:25

Kardeşim, misafiri aziz tut ki sen de Allah 'tan izzet bulasın.Misafirini iyi konuklayan iman ehline Allah, rahmet kapısını açar.

Tabiatı misafirden hoşlanmayan kimseden Allah da, Resulullah (s.a.v.) efendimiz de incinir. Misafire hizmet eden kul, kendisini Allah katına layık bir dereceye yükseltir.

Misafiri güler yüzle karşılayan,Allah'tan ölçüsüz lütuflar görür. Ey ev sahibi; fazla külfetten uzak ol ki, misafirden sana ağırlık gelmesin.

Misafir Allah vergilerinden bir nimettir. Ondan kaçınan alçaklık etmiş olur. Akılsızın sofrasına misafir olma. Misafirin gelince de ondan gizlenme.

Halktan ve ululardan misafirin kim olursa olsun, önüne yiyecek getirmek gerektir.

Misafire ikramda bulunan, iyi ün kazanmaya çalışmış olur. Yavrum, azdan çoktan neyin varsa dervişin önüne koymak gerekir.

Açlara Allah için ekmek ver ki sana Adn cennetinde yer versinler.

Her kim çıplak bir vücudu giydirirse, Allah ona rahmetinden bir müjde yollar. Çıplak bir fakire elbise verene Allah iki alemde de yardımcı olur.

Yoksulların dileğini yerine getirirsen, başında ikbalden bir taç bulursun.

ve ikballe bahtiyar olan, gizli ve aşikar hayra çalışır.Oğlum, asla cimrinin yemeğini yeme. Hayatta onların sofrasına pek az otur.

Pintininekmeği hep zahmet ve meşakkatle doludur. Cömerdin ekmeği ise nur ve ışık gibidir.Çağrılmadıkça kimsenin sofrasına gitme.

Karga gibi laşe peşinde koşma. Alçaklardan iyilik umma, onların damını direksiz say. Bir hayır işlediğin zaman onu kendinden bilme. Her gördüğüne iyi gözle bak, fena görme.

KAYNAK

Cevahirname Feriduddin ATTAR (K.S)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.