Haberin Kapısı
2015-10-30 16:05:31

Niyet

Muhammed Arslan

30 Ekim 2015, 16:05

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla,

Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Salât ve selam, O’nun sevgili Rasulüne, pak ehl-i beytine ve kıyamete kadar yolunu sürdürenlerin üzerine olsun.

Mekke-i Mukerreme'de Müslümanların şiddetli meşakkatlere maruz kaldığı yıllarda Peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Ashabı Kiram'a, Medine-i Münevvere ye hicret izni vermişti.

Hicret'e niyeti olmayan sahabelerden biri, Ümmü Kays adında bir hanım sahabeye evlilik teklifinde bulunmuştu. Ümmü Kays: “ben ailem ile beraber Medine'ye hicret ediyorum eğer sende hicret edersen teklifini kabul ederim” dedi.  Sahabi şartı kabul etti ve o da hicret etti. Bu durumu bilen bazı sahabeler bu zatın hicret sevabı alıp almayacağı hususunda ihtilafa düşünce bu soru Peygamberimize soruldu.

Efendimiz (S.A.V.) herkesin bildiği ve hadis kitaplarında ilk başta yer alan meşhur hadis-i şerifi irad etti: “Ameller ancak niyetlere göredir; herkesin niyeti ne ise eline geçecek olan da odur. Kimin hicreti, Allah ve Resûlü (rızası ve hoşnutlukları) için ise, onun hicreti Allah ve Resûlü’ne müteveccih sayılır. Kim de elde edeceği  bir dünya veya nikahlanacağı bir kadından ötürü hicret etmişse, onun hicreti de hedeflediği şeye göredir.” (Buhârî, Bedü’l-Vahy, 1; Müslim, İmare, 155; Ebu Davud, Talak, 11)

Ezcümle;

Bu sitenin kurulmasındaki temel niyetimiz, okurlarımıza doğru haber ve faydalı bilgileri ulaştırmaktır. Gayret bizden tevfik Allah’tan’dır.

Bu duygu ve düşüncelerle 1437. Hicri yeni yılınızı, Muharrem ve Aşureyi tebrik ediyor, Alem-i İslam’ın haramlardan hicret etmesine vesile olmasını kadir-i mutlak olan Rabb’ul Aleminden niyaz ediyorum.     

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.