Haberin Kapısı

Şeyh M. Nurullah Seyda El-Cezeri'nin Münacaat'ı

TASAVVUF

Allahım! Muhabbet iksirini kaybetmiş olan kalbim için, senin zikrine ve cennetine duydukları özlemle kalplerinin her köşesi nurlanan aşık velilerin şefaatlerini diliyorum.

Allahım! Ufukları, senin çeşit çeşit tecellilerinle aydınlanan Peygamberlerin ruhları hürmetine, hayatının gıdası kesilmiş olan ruhumun halini sana arzediyor, sana sığınıyorum.

Allahım! Yaş akıtmayan kuru gözlerimin halini de sana arzediyor, onlar için huşu içerisinde kanlı gözyaşları döken, yataklarında yatmayan büyük zatların gözlerinin şefaatini diliyorum! Onlardan uzakta oluşuma ve onların yalnızlığını çektiğime acı, çok üzgün ve gerçek vatanından uzakta bulunan bu garibe merhamet et![1]

Allahım! Ey, beni en güzel şekilde terbiye edip yetiştiren Rabbim! Beni şeytani rezilliklerden, nefsani arzulardan koru! Beni beşeri kirlerden, hayvani arzulardan temizle! Beni sadık kullarına yaptığın ihsanla gerek kendi sevgin ve gerekirse habibin Muhammed Mustafa (s.a.v)’in sevgisi için arıt, kötülüklerden koru ki, bende Sen’den başkasını Rab tanıma gibi bir düşünce kalmasın! Ya Hannân, Ya Mennân, Ya Rahim,Ya Kerîm, Ya Latîf, Ya Rahmân!

Ey Allahım! Ey Rahmân, Rahîm, Kerim ve Hakîm olan Rabbim! Ey yer ve gökleri ve ikisi arasındakileri yaratan, herbirini diğerlerine ulaştıran, herbirine mührünü basıp tüm satırlarını tasnif eden Rabbim, Seni tesbih ederim!

Ey Ulûhiyet mührü ile herşeyi mühürleyen, herşeyin üzerine ilâhlık imzasını atan, kainat sergisinin nakışlarını hikmet kalemiyle çizen, her şeyi hikmetiyle yerliyerine koyan Yüce Allahım Seni tesbih ve tenzih ederim!

Ey beni kainat kitabının bir sayfası içerisinde bulunan bir cümlenin kelimesi için bir nokta halinde var eden Allahım! Seni tesbih ve noksanlıklardan tenzih ederim!

Ey Yüce Ma’bud! Seni tesbih ve tenzih ederiz! Sana layık bir şekilde ta’zimde bulunamadık! Senin büyüklüğünü hakkıyla dile getiremedik! Sana gerçek manada hamdedemedim! Ama seni noksan sıfatlardan tenzih ve tesbih ediyoruz![2]

Midat TOKHTAROV Bursa/2012

-----------------------------

[1] Muhammed Nurullah Seyda el-Cezeri, Çekirdekler ve Gerçekler, Çev Abdullah Yücel, Zaman Yay, İstanbul 1994, s 14.

[2] Muhammed Nurullah Seyda el-Cezeri, a.g.e., s. 108.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.