Haberin Kapısı

Ağaçlar Allah'ın sessiz kullarıdır

YAŞAM VE ÇEVRE

Ağaçlar Müslümandır. İsyan etmezler. Allah'ın, secde eder dediği canlılardan bir canlıdır. Rabbimiz Rahman Sûresinde şöyle buyurmuştur: "Yıldız ve ağaç Allah'a secde eder." Allah'a secde eden bir canlıyı haksız yere kesmek, haksız yere onu yakmak büyük bir cürümdür.

Kıpırdayamazlar, gözyaşı dökemezler, dertlerini anlatamazlar. İçin için ağlar ve sessiz sedasız ölürler.

Ağaçların milleti, ırkı, aidiyeti, mensubiyeti yoktur. Hiçbir ırka bağlı olmayacak kadar üst sınıfta yer alırlar. İnsanların hepsi ağaçlara muhtaçtır. Ağaçlar tüm insanların ortak malıdır. Ağaçlar herhangi bir millete mensup olmadığı için yanan her ağaçla tüm insanlık zarar görür.

Ağaçlar Müslümandır. İsyan etmezler. Allah'ın, secde eder dediği canlılardan bir canlıdır. Rabbimiz Rahman Sûresinde şöyle buyurmuştur: "Yıldız ve ağaç Allah'a secde eder."

Allah'a secde eden bir canlıyı haksız yere kesmek, haksız yere onu yakmak büyük bir cürümdür.

Yanan her ağaçla insan yüreği yanar. Dünyanın hangi ülkesinde ağaç yanarsa, ağaç yakılır ve yıkılırsa büyük bir zulüm yapılmış olur.

Ağaçlar kuşlar için yuvadır. Dinlenme tesisidir, gölgedir, saklanma yeridir ve gözetleme kulesidir. Ağaçlar insanlar için hayattır, meyvedir, candır, dayanılacak bir dosttur, ısıtacak bir candır, sıcağa bir siperdir, evler için sütredir, yuvadır, arkadaştır.

Hiçbir ağaç düşman değildir. Ağaçtan düşman olmaz. Düşmanın ağacı yoktur. Ağaç, her insanın ortak malıdır, her canlının ortak malıdır. Ağaç, tabiatın dilsiz, sessiz ve biçare canlısıdır. Dili olsa da neler söylerdi acaba?

Allah'ım, ağaçlarımızın ateşini sen söndür. Bizler çaresiz kaldık. Bizlere rahmet, merhamet ve şefkat yağmurları gönder. Acizliğimiz ortada. Bizleri sıcağın öfkesinden koru! Ağaçlarımızı sen koru!

Murat Padak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.