Haberin Kapısı
2015-11-25 17:25:26

Din ve Peygamber

Mehmet Salih Arslan

25 Kasım 2015, 17:25

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Dünya ve ahret saadetinin yolunu aydınlatan, insanlığın (gerçek) insanlığa ulaşmasını sağlayan peygamberleri göndererek büyük lütufta bulunan Allah’a sonsuz hamd ve senalar olsun…

Hayatını insanlığın kurtuluşuna adayan, bu yolda ağır meşakkatler çekip sabreden iki cihan güneşi Hazreti Muhammed’e aline ve ashabına ebedi salat ve selam olsun…

Günümüzde maalesef akli, vicdani ve edebi melekesi iflas etmiş, kendini ve ne dediğini bilmez, şuursuz, okumuş(!)kimseler diyorlar ki: Hadisleri (ki dolayısıyla sünneti seniyyeyi ve hazreti peygamberi)bir kenara bırakalım direkt Kuran’a bakalım.

Şimdi bizde bu hususta Kuran-ı Kerim ne buyuruyor ona bakalım:

‘’Her Resulü (peygamberi)-Allah’ın izni ile-ancak(ve ancak)kendisine itaat edilsin diye gönderdik’’. (Nisa Suresi =64)

‘’Andolsun ki içlerinden, kendilerine Allah’ın ayetlerini okuyan, onları(küfürden ve kötülüklerden)arındıran, onlara kitabı(Kuran-ı Kerimi) ve hikmeti (sünneti seniyyeyi) öğreten bir Resul (Peygamber, elçi göndermekle ALLAH, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur’’.

(Ali İmran Suresi 164)

‘’Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Allah’ın Resulüdür(peygamberi ve elçisidir)’’(Fetih Suresi 29)

‘’Rasul (peygamber)size neyi (emir)verdiyse onu alın (uygulayın),size neyi yasakladıysa da ondan sakının!’’ (Haşr Suresi 7)

‘’ (Ey Resulüm!) Deki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın’’.(Ali İmran Suresi 31)

‘’Allah’a ve Resule itaat edin ki rahmete erdirilesiniz’’.(Ali İmran 132)

‘’O na (peygambere) inanıp saygı gösteren, o na yardım eden ve onunla indirilen (gönderilen)Nura(Kuran-a)uyanlar var ya, işte kurtuluşa erenler onlardır’’.(Araf Suresi 157)

‘’(Ey Resulüm !) Rabbine yemin olsun ki; aralarında çıkan anlaşmazlıklarda seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden dolayı içlerinde bir sıkıntı duymadan onu kabullenmedikçe ve tam manasıyla teslim olmadıkça(gerçek)iman etmiş olmazlar.’’ (Nisa Suresi 65)

‘’Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Resule ve sizden olan (iman ehli)idarecilere itaat edin. Eğer bir konuda anlaşmazlığa düşerseniz-Allah’a ve ahret gününe (gerçekten)inanıyorsanız-onu Allah’a ve Resule götürün(başvurup talimatlarına göre hareket edin).’’(Nisa Suresi 59)

‘’ALLAH ve Resulü bir işe hüküm verdiği zaman inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme (ayrı bir hüküm verme)hakkı (ve yetkisi) yoktur.’’(Ahzab Suresi 36)

‘’Kim Allah’a ve Resule itaat ederse işte onlar, Allah’ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddıkler, şehitler ve salih kimselerle(cennette)beraberdir.’’ (Nisa Suresi 69)

‘’Kim Allah’a ve Resule itaat ederse, (Allah)onu altından ırmaklar akan cennetlere sokar. Kimde yüz çevirirse onu acı (elemli ve şiddetli)azaba uğratır.’’(Fetih Suresi 17)

‘’ALLAH ve Rasulunu incitenlere ALLAH, dünyada ve ahrette lanet etmiş ve onlara horlayıcı (aşağlayıcı)bir azap hazırlamıştır.’’(Ahzab Suresi 57)

‘’(İman ve itaat husunda) Allah ile Rasullerini birbirinden ayırmak isteyenler, bir kısmına inanırız ama bir kısmına inanmayız (inkar ederiz)diyenler ve bunlar (iman ile küfür) arasında bir yol tutmak isteyenler yok mu! İşte gerçek kâfirler bunlardır. Ve BİZ kâfirlere alçaltıcı (hakir kılıcı)bir azap hazırlamışızdır.’’(Nisa Suresi 150-151)

‘’Onlar, hem insanları Peygambere yaklaşmaktan vaz geçirmeye çalışırlar, emde kendileri ondan uzaklaşırlar. Oysa onlar farkında olmadan ancak kendilerini helak ederler’’.(Enam Suresi 26)

‘’Onlara: Allah’ın indirdiğine (Kuran’a) ve peygambere (sünnete)gelin (başvurup uyalım) denildiği zaman, münafıkların senden iyice(büsbütün)uzaklaştıklarını (yüz çevirdiklerini)görürsün’’.(Nisa Suresi 61)

‘’O gün, zalim kimse (pişmanlığından)ellerini ısırıp şöyle der: keşke bende Rasulle (peygamberle)beraber yol tutsaydım (tabi olsaydım)!’’ (Furkan Suresi 27)

‘’Yüzleri ateşte evrilip çevrildiği gün: (vay halimize!)keşke Allah’a itaat etseydik, Resule (peygambere)itaat etseydik! Derler.’’(Ahzab Suresi 66)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.