Haberin Kapısı
2020-11-23 23:43:14

Kuran Ve Sünnet'in Bütünlüğü

Mehmet Salih Arslan

23 Kasım 2020, 23:43

Alla hu Teâlâ Hicr Suresi 9. Ayet-i Kerime’de mealen: “ Muhakkak ki, Zikri yani Kur’an-ı Azimuşşan’ı BİZ indirdik. Ve muhakkak ki O’nun koruyucusu (koruyacak olan) da BİZİZ!” buyurmaktadır.

Bu ayet-i kerimeyi çok iyi bilen İslam düşmanları müsteşrikler, diğer adıyla oryantalistler, Kur’an - ı Azimüşşan’ ın lafızlarının Allah’ın muhafazası altında olduğunu gayet iyi bildikleri için, bu defa Kur’an’ın manasını hedef almışlardır. Kur’an’ın manasını değiştirmeye, tahrif etmeye yönelmişlerdir.

Ancak bu melunların önünde mühim ve büyük bir kale vardır. O da Hazreti Peygamber (A.S.)’ın sünneti seniyyesi, hadis-i şerifleridir.

Zira hadis-i şerifler var olduğu müddetçe, onlar kendi kafalarına göre, istek ve arzularına göre Kur’an-ı Azimüşşan’a yanlış ve batıl manalar veremeyeceklerdir. Verseler bile, sünnet-i seniyyeye, hadis-i şeriflere tabi olan müminler tarafından reddedileceklerdir. İşte bu sebeple, öncelikle hadis-i şerifleri ortadan kaldırmaya çalışmaktadırlar.

Bu konuda maalesef oryantalistlerle hemfikir olan, batıl ve sapık görüşlü nasipsiz, bazı sözde Müslümanlar da mevcuttur. Pislikle beslenip güzel kokudan rahatsız olan pislik böceği misali, bu nasipsizler de hadis-i şeriflerden rahatsız olmaktadırlar. Ve bunların mazisi ta eskilere dayanmaktadır. Hatta böylelerine bazı sahabiler de vakıf olmuşlardır.

Mesela, sahabe-i kiramın büyüklerinden İmran bin Husayn (Radıyallahü Anh), sohbet ettiği bir sırada, orada bulunanlardan biri : - Bize Kur'an'dan anlat (yani hadis anlatma), der. Buna çok kızan İmran bin Husayn (Radıyallahü Anh), ona : - “ Sen ne ahmak bir adamsın. Yatsı namazının dört rekât, akşamın üç rekât, sabahın iki rekât, ikindinin dört rekât, öğlenin dört rekât olduğunu Kur'an'da gördün mü? Gündüz kılınan namazlarda kiraetin sessiz, yatsı, akşam ve sabah namazlarında ise sesli olduğunu Kur’an’da gösterebilir misin?

Altının, sığırın, devenin ve diğer malların zekâtının ne şekilde, kaçta kaçının verilmesi gerektiğini Kur’an’da gösterebilir misin? Hac’da Ka’be’yi tavaf etmenin yedi şavttan meydana geldiğini Kur’an’da gösterebilir misin? Gösteremezsin, çünkü bütün bunları biz, Resulullah (A.S.)’dan öğrendik. Sen yokken, ben Peygamber’le beraberdim. O bize ne dediyse işittik ve itaat ettik.” Der ve herkese hitaben: - “ Ey İnsanlar! Resulullah (A.S.)’dan rivayet ettiğimiz hadisleri alınız ve uyunuz. Eğer uymazsanız vallahi sapıtırsınız! ” der. (1)

Evet, suyun hidrojen ve oksijenden meydana geldiği gibi, İslam Dini’de Kur’an ve Sünnet’ten meydana gelmektedir. Kur’an ve Sünnet, birbirinden ayrılmaz ve ayrışmaz bir bütündür. Kur’an ve Sünnet’i ayırmaya çalışanlar ise din bölücüleridirler. Ve bunlar, çok tehlikeli ve zararlıdırlar. Hatta korona virüsünden de daha tehlikeli ve daha zararlıdırlar. Çünkü korona virüsü, insanın geçici dünya hayatını mahveder, bozuk akideliler ise insanın ebedi hayatını mahvederler. Bu sebeple onlardan ve onların kötü fikirlerinden uzak durmamız, sakınmamız gerekir.

ALLAHU TEALA bizleri muhafaza buyursun. Amin ve’l-hamdu lillehi Rabb’ilalemin.

---------------------------------

(1) Hakim, Müstedrek, 1 /109-110

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.