Haberin Kapısı

17 Mayıs sonrası normalleşme planı belli oldu!

GÜNDEM

Türkiye'de 30 Nisan'da başlayan tam kapanma dönemi 17 Mayıs'ta sona eriyor. Vaka sayılarının hızla düşmesiyle birlikte sinyali verilen normalleşme sürecine ilişkin detaylar belli olmaya başladı.

Türkiye, Kovid-19 vaka sayısının 50 bine dayanmasının ardından 30 Nisan'da tam kapanma dönemine girmişti. Kovid-19'a karşı alınan tedbirlerle vaka sayısında ciddi düşüş yaşandı. Ramazan Bayramında da tam kapanma devam ederken, bayramın birinci gününde, Türkiye genelinde 201 bin 295 Kovid-19 testi yapıldı, 11 bin 534 kişinin testi pozitif çıktı. Ağır hasta sayısı 2 bin 765 oldu, 238 kişi ise hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve son olarak da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca peş peşe 17 Mayıs'tan sonra kademeli olarak normalleşmenin sinyalini verdi. Yapılan açıklamaların ardından normalleşme planı merak edilir oldu. İşte kulislerde dolaşan normalleşme planı...

OKULLAR BU YILI UZAKTAN TAMAMLAYACAK

Türkiye'nin 17 Mayıs sonrası normalleşme planına göre okullar bu yılı uzaktan eğitim ile tamamlayacak, kafeler ve restoranlar saat ve müşteri kotası ile açılacak.

TURİZM İÇİN SIKI DENETİM 

Turizm ile ilgili hazırlıklar da tüm hızı ile devam ediyor. Oteller çok sıkı önlemler alacak. Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve gizli denetçiler ile üç taraflı bir denetim yapılacak.

TAM KAPANMA ÖNCESİ ANADOLU'YA GİDENLERİN DÖNÜŞLERİ İÇİN ÖNLEM

Tam kapanma öncesi büyükşehirlerden Anadolu'ya gidenlerin geri dönüşleri de endişe yaratıyor. Tam kapanma kararının bitmesiyle tekrar büyükşehirlere dönecek kişiler için önlem alınması gerektiği belirtiliyor.

ÖNCELİK KÜÇÜK ESNAFTA

Normalleşme kapsamında ilk olarak berber, terzi, kuaför gibi küçük işletmelerin açılabileceği konuşuluyor. Restoran ve kafelerin de dış alanlarını kullanarak saat ve müşteri kotasıyla açılabileceği konuşuluyor.

DÜĞÜN, NİŞAN, TAZİYE, ASKER UĞURLAMA İÇİN BİRAZ DAHA BEKLENECEK 

Hürriyet'te yer alan habere göre kademeli açılma süreci içerisinde düğün, nişan, taziye, asker uğurlama gibi organizasyonlara vaka sayılarının daha da düşmesinden sonra izin verilmesi bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BAYRAM SONRASI KONTROLLÜ NORMALLEŞME ADIMLARINI ATIYORUZ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakın çevremiz başta olmak üzere dünyanın tamamını etkileyen bu tehditle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diyerek "İnşallah salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.