Haberin Kapısı

Show Tv’de Didem Arslan Kürtçe konuşan kadını yayından aldı

GÜNDEM

Show TV'de yayınlanan Didem Arslan'ın kendi programında telefonla bağlanan Türkan Taşçı isimli kadını Kürtçe konuştuğu için "Ben Kürtçe'den anlarım. Türkçe konuşun. Burası Türkiye. Doğu dili ile konuşmayın. Herkes anlasın ne konuştuğunuzu" diyerek yayından aldı.

Dün akşam Didem Arslan’ın sunduğu “Didem Arslan’la Vazgeçme” porgramında oldukça ilginç anlar yaşandı. Çe Show Tv’de yer alan programda Didem Arslan telefona bağlanan kadının Kürtçe konuştuğunu duyunca bir anda sinirlendi.

DİDEM ARSLAN: BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ KÜRTÇE OLMAZ

Arslan telefondaki kadına “Hayır hayır Türkan Hanım, bizim de anlamamız lazım. Türkan Hanım'ı hattan alalım. Kızlara hakaret edemez böyle de konuşamaz, biraz da anlarım ben Kürtçe'den kesinlikle olmaz. Halayla konuşun. Doğru düzgün Türkçe konuşsa anlayacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti yani, olmaz öyle şey. O dili bilmiyoruz ki biz. Bilsek anlayacağız da konuşacağız da. Bilmiyorum" sözleriye tepki gösterdi.

Didem Arslan’ın bu tutumuna sosyal medyada büyük tepki gösterildi. Arslan’ın Kürtçe hakkında ifadeleri Twitter’da gündem oldu

Didem Arslan Yılmaz, gelen eleştirilere Twitter hesabından yaptığı 8 maddelik açıklamayla cevap verdi ve özür diledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.