Haberin Kapısı
2022-03-13 16:17:12

Halkın Yetiştirdiği Bir Çocuk, Devletin Yetiştirdiği Bir Çocuk Örneği

Murat Padak

13 Mart 2022, 16:17

1- Hz. Yusuf Örneği:

Mısır’da Yusuf’u satın alan kişi karısına dedi ki: “Bu çocuğun yerini güzel yap! Ya bize faydası dokunur ya da onu evlat ediniriz.”

Yusuf Sûresi 21.

Yusuf’u satın alan Mısırlı onun yerini iyi yaptı. Gün gelecek dışarıdan köle olarak getirilen bu çocuk, Mısır’ın kurtarıcısı olacaktı. Nice gurbet ehli vardır ki oranın yerlisinden daha fazla hayır getirir yurduna.

2- Hz. Musa Örneği:

Nitekim Firavun ailesi onu bulup aldı. Ama sonunda o kendileri için bir düşman ve tasa sebebi olacaktı. Şüphesiz Firavun, Hâmân ve askerleri yanlış yoldalardı.

Firavun’un karısı, “O, senin ve benim göz aydınlığımız, muradımız olsun! Onu öldürmeyin, belki bize faydası dokunur veya onu evlât ediniriz” demişti. Onlar işin farkında değillerdi.

Kasas Sûresi 8-9.

Hz. Musa’nın içinde bulunduğu sandık Firavun’un Nil kıyısındaki sarayına kadar ulaştı ve Firavun, kendi elleriyle, kendi imkânlarıyla, devletinin kaynaklarıyla Musa’yı büyüttü. Musa ileride peygamber olacaktı. Firavun’u da onun sarayını da devletini de yerle bir edecekti. Onlar tuzak kurdular, Allah da tuzak da kurdu. Allah’ın tuzağı tüm tuzakların üstündedir.

....

Hz. Yusuf halktan birinin imkânlarıyla yetişmişti. Gün gelmiş Mısır'ın kurtarıcısı olmuştu.

Hz. Musa devletin imkânlarıyla yetişmişti. Ama gün gelmiş bu devlet Hz. Musa'nın elleriyle yıkılmıştı.

Zorba bir devletin yetiştirdiği iyi insanlar, o zorba devleti yok eder. Allah şaşırttı mı onlara işte böyle şeyler yaptırır.

Sanırım son yüz yıl içinde bu ülkede çok Musalar yetişti, yetişmeye de devam ediyor. Küfrü bitirecek, zilleti kaldıracak, halkı özgürleştirecek ve Firavun sistemini yok edecek Musalar yetişiyor...

Bir taraftan da Yusuflar yetişiyor. Yeni devleti güçlendirecek, halkın refah seviyesini yükseltecek ve halkın emeğini boşa çıkarmayacak Yusuflar yetişiyor.

Ülkemiz Yusufların bilgeliğini ve Musaların gücünü görecek inşallah!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.