Haberin Kapısı
2022-03-25 17:39:19

Herkes kendisine yakışanı konuşur

Murat Padak

25 Mart 2022, 17:39

{ ٱلۡخَبِیثَـٰتُ لِلۡخَبِیثِینَ وَٱلۡخَبِیثُونَ لِلۡخَبِیثَـٰتِۖ وَٱلطَّیِّبَـٰتُ لِلطَّیِّبِینَ وَٱلطَّیِّبُونَ لِلطَّیِّبَـٰتِۚ أُو۟لَـٰۤىِٕكَ مُبَرَّءُونَ مِمَّا یَقُولُونَۖ لَهُم مَّغۡفِرَةࣱ وَرِزۡقࣱ كَرِیمࣱ }

Kötü sözler, pis karakterli insanlara aittir.

Pis karakterli insanlar da kötü sözler konuşurlar.

Güzel sözler, güzel karakterli insanlara aittir.

Güzel karakterli insanlar da güzel sözler söylerler.

[Nûr suresi: 26]

Bu ayetin bir kaç anlamı vardır. Bir anlamı da bu şekildedir. Pis sudan, temiz meyve çıkmaz. Pis bir gönülden de temiz söz çıkmaz. Bir adamın ya da bir kadının ağzı bozuksa bu onun kalbinin de bozuk olduğuna işaret eder.

Son yıllarda kadınların cinsel organı üzerinden küfür yapmak yayıldı. Arabasına kızan, kadının avretine sövüyor. Ayağı taşa takılan, kadının avretine sövüyor. Trafik yoğunluğuna takılan, kadının avretine sövüyor. Birine kızıyor yine kadının avreti üzerinden söverek öfkesini dindiriyor. Kadının avretine sövmek, öfkeyi dindirme sözü olmuş.

Müslüman adam öfkelendiği zaman ayakta ise oturur. Oturuyorsa uzanır. Abdest alır. Abdestli olsa da abdest alır. Şeytanın şerrinden Allah'a sığınır.

Ama şimdi küfürlü, galiz sözler revaçta. Sosyal medya yorumları kısaltılmış argo ve küfür sözleriyle dolu.

Müslüman adamın dili, kalbinin sesli halidir. İstediğin kadar kalbim temiz de! Dilin seni ele veriyor...

İşin garibi ise kadınlar bile cinsel organ üzerinden küfür ederek söze devam ediyor. Müstehcen küfür ve sözler o kadar kanıksanmış ki, genç kızlar bile ağız dolusu küfür edebiliyor.

Allah dilimizi her türlü pis sözden, kalbimizi de her türlü pis düşünceden muhafaza eylesin!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.