Haberin Kapısı

Allah bana ulaşıyor da görmezden mi geliyorum?

İSLAM VE KÜLTÜR

Acaba hakkı ve hakikati görebiliyor muyum? Yoksa Allah Teâlâ bende bir hayır olmadığını bildiğinden, gözümün önünde duran hakkı göstermiyor mu?

Bugün öyle bir ayete denk geldim ki, beynimden vurulmuşa döndüm. Acaba Allah bana hakikati kaç defa gösterdi de görmezden geldim? Yoksa Allah bende bir hayır olmadığını bildiğinden mi hakkı benden uzak tutuyor?

Nefsine danış: Sosyal medya hesaplarının kaçında hakkı anlatan yazı, video, resim ve paylaşımlara denk geliyorsun? Hiç denk gelmiyor mu? Denk geliyor da okuma veya dinleme hissi oluyor mu?

Acaba Allah bana kızdı da bundan dolayı beni kelamından mahrum mu kıldı?

(وَلَوۡ عَلِمَ ٱللَّهُ فِیهِمۡ خَیۡرࣰا لَّأَسۡمَعَهُمۡۖ )

Allah onlarda bir hayır (hakka yöneliş) olduğunu bilseydi, elbette onlara işittirirdi.

[Enfâl Sûresi 23]

Acaba ezan sesini duyuyor muyum diye sordun mu kendine? Belki de Allah duyurmuyordur yanı başında yankılanan ezan sesini? Eğer Allah bende bir hayır görseydi bana ezanı işittirirdi diye düşündün mü hiç? Belki de namaza kalkmayacağımı bildiğinden evimin dibindeki ezan sesini bana işittirirmiyordur. Belki de bende birazcık da hayır kalmış olduğundan halen ezan sesi duyuyorumdur!

Acaba aklımın ucundan örtünmek geçiyor mu? Örtünenleri görünce içimden bir ses, örtün diyor mu? Belki de Allah o sesi duyurmuyordur? Eğer Allah bende bir hayır olduğunu bilseydi, bana vicdanımın sesini işittirirdi!

Acaba hakkı ve hakikati görebiliyor muyum? Yoksa Allah Teâlâ bende bir hayır olmadığını bildiğinden, gözümün önünde duran hakkı göstermiyor mu?

Acaba her hafta dinlediğim vaazlar neden beni etkilemiyor diye düşündük mü? Bir kulağımızdan giren, diğer kulağımızdan çıkan bu hakikatleri yoksa gerçekten duymuyor muyuz? Acaba Allah bende bir hayır olmadığını bildiğinden, beni vaazlardan ders almaktan mı mahrum kıldı?

Sosyal medya hesaplarımın akışlarına düşen hakikatleri görüyor muyum? Yoksa sadece eğlence videolarını mı görüyorum? Acaba Allah bende hayır olmadığını bildiğinden beni bunlardan da mı mahrum kıldı?

Gözüm var, görüyor muyum? Kulağım var, duyabiliyor muyum? Kalbim var, idrak edebiliyor muyum? Yoksa sadece görüp, duyup, anlayıp sonra oradan geçiyor muyum?

Evet, bu, üzerinde uzun uzadıya düşünülmesi gereken bir ayettir. Acaba Allah bende bir hayır olmadığını bildiğinden bana kızdı da hakkı göstermiyor, hakkı işittirmiyor ve hakkı hissettirmiyor mu?

Cevabı nefsimizde...

Murat Padak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.