Haberin Kapısı

Firavun Torunlarının Taktiği

İSLAM VE KÜLTÜR

Firavun torunlarının taktiğine dikkat edelim! Pisliğin İçinde Yaşayan Kişi, Temizi Pis Görür.

Sen o yaptığın işi yaptın (adam öldürdün). Sen nankörlerdensin.

Şuara Sûresi 19

Hazreti Musa kavga eden iki kişi gördü. Onları ayırayım derken bilmeden ve istemeyerek birinin ölümüne sebebiyet verdi. Bunun üzerine hakkında yakalanma kararı çıktı. Hazreti Musa da şehri terk etti. Uzun yıllar sonra Firavun’un yanına geri geldi. Bu sefer peygamber olarak gelmişti. Firavun, Hazreti Musa'ya hitaben: Sen yapacağını yaptın (bir adam öldürdün). Sen nankörlerden birisin, dedi.

Firavun, halihazırdaki gündemi tarihte olmuş bitmiş bir mesele ile örtbas etmek istiyordu. Bu, zalimlerin bir taktiğidir. Gündemi değiştirmek, eski defterleri açmak, geçmişte işlenen hataları gün yüzüne çıkarmak, tövbe edilmiş günahları ifşa etmek, insanların bilmeyerek yaptıkları hataları gündeme getirmek istiyorlar. Amaçları ise hakikatin ortaya çıkmasını engellemek ve insanların güncelle değil, tarihte olan biten şeylerle meşgul olmalarını sağlamaktır.

Bunu söyleyen yani Hazreti Musa'yı adam öldürmekle suçlayan kim biliyor musunuz? On binlerce insanı öldüren; kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk, bebek demeden on binlerce insanı öldüren, bilerek öldüren, işkence eden Firavun bunu söylüyor. Kendi kusur ve hatalarını görmüyor. Kendi günahlarını ve cinayetlerini görmüyor. Kendi pisliğini görmüyor. Kendi gözündeki merteği görmüyor. Kendi evinin çöpünü görmüyor. Bilerek ve isteyerek işlediği cinayetleri görmüyor da Musa’nın istemeyerek sebebiyet verdiği bir cinayeti gündeme getiriyor.

Bu, zalimlerin bir taktiğidir. Bunlar kendilerinin hatalarını asla görmezler. Ama başkasının piresini deve görürler. İğneyi kendilerine batırmadıkları gibi, çuvaldızı da başkasına batırırlar.

Bazen bizim de geçmişte işlediğimiz, pişman olduğumuz, belki isteyerek yapmadığımız hatalarımız olabilir. Bunları yüzümüze vurarak suçlayan kişilerin geçmişi acaba çok mu temiz? Bizi itham edenler çok mu masum? Hatalarımızı yüzümüze vuranlar hatasız mı? Hatalarımızı yüzümüze vuran adamın hataları her yerinden dökülmüyor mu?

Sana günahkâr diyen adam, acaba bir veli mi? Bazı kimseler pisliğin içinde yaşadığından, temiz adamı kirli zannediyorlar. İnsan birisini suçlarken bir de kendisine bakmalıdır.

Günümüz zalimleri Ey Nurettin, sen şöyle demişsin, ey İhsan sen şunu demişsin, ey İbrahim, sen şunu söylemişsin, ey Ebubekir, sen şunu dedin! Sen nankörlerdensin! Sen şöylesin, böylesin! diyorlar.

Ben de diyorum ki, sizler her haltı yediniz, boğazınıza kadar pisliğin, lağımın içine gömüldünüz, eliniz iğrenç cinayetler kokuyor, boğazınız leş gibi içki kokuyor, geçmişiniz ve halihazırınız taciz ve tecavüzlerle dolu ama ağzından yanlışlıkla bir kelime çıkan adama hurra saldırıyor ve saydırıyorsunuz. Siz lağım kokuyorsunuz, bu yüzden de herkesi öyle zannediyorsunuz.

Rabbim bilerek bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı affetsin! Bizleri zalimlerin eline düşürmesin!

Murat Padak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.