Haberin Kapısı

Hocam, Beni Üç Harfliler Çarpmış!

İSLAM VE KÜLTÜR

Halk arasında cin demek sakıncalı, onun için üç harfliler diyorlar. Üç harfliler deyince onlardan bahsettiğini anlamıyorlarmış. Tabi ki bunun aslı astarı yok. Arkadaş, seni cin çarpmamış. Sen kendi kendini çarpmışsın zaten.

Nereden biliyorsun?

İçim daralıyor, canım sıkılıyor, kazandığımın tadı yok! Evde huzur yok! Bunalımdayım...

Namaz kılıyor musun?

Cumadan cumaya

Kur'an okuyor musun?

Okumayı bilmiyorum.

Müzik dinliyor musun?

Evet.

Şuna şuna dikkat ediyor musun?

Bazen.

Gusül alıyor musun?

Bazen.

Camiye gidiyor musun?

Yok.

...

Arkadaş, seni cin çarpmamış. Sen kendi kendini çarpmışsın zaten.

Yüce Rabbimiz diyor ki: "Her kim benim zikrimden (Kur'an'dan) yüz çevirirse mutlaka ona dar bir geçim vardır. Bir de onu kıyamet gününde kör olarak haşrederiz."

Taha Sûresi 124

Allah'ın emirlerinden uzaklaştıkça yediğin ekmeğin tadı kalmıyor. Sevdiğin eşinin ve çocuklarının tadı kalmıyor. Severek yaptığın işin tadı tuzu yok. Para sende durmak istemiyor. Gözün, her gördüğünü almak istiyor. Nefsin doymuyor. Canımın sıkıntısını giderir diye aldığın şeyler, canının sıkıntısını gidermiyor...

Haftada en az iki üç tane adına muska dedikleri yazılar bana gönderilir. Hocam, burda ne yazıyor? İyi bir şey mi? Hangi amaçla yazılmış? Bunu ne yapalım?

Gelen kağıtların aşağı yukarı tamamının sahtekar, dolandırıcı, dini istismar eden kimseler tarafından yazıldığı aşikardır. Zira yazıların bir çoğu anlamsız ifadelerden oluşuyor. Matematik eğlencesi olan rakamları sağdan, soldan, yukarıdan ve aşağıdan toplayınca aynı rakamlar denk geliyor. Güya bu rakamlar kişinin bahtını açacak, kısmetini açacak, zengin yapacak, aile saadeti sağlayacak, kocayı eve bağlayacak, kadını itaatkar edecek, çocukları uslu edecek, kısırı doğurtacak, gebeye kolay bir doğum sağlayacak... Liste epey uzun. Yani hangi dert için cindara giderseniz gidin mutlaka size bir tedavisi vardır. Tek branş değil tüm branşlarda hizmet etmektedir...

Matematik sayılarından oluşan kağıtların insanların hayatlarına etkide bulunduğunu söylemek imani bir tehlikedir. Zira Allah teâlâ'dan başka bir gücün varlığına ve kaderi değiştirebileceğine inanmak gibi bir şeydir.

Besmele harflerini tek tek yazıyorlar, ayetleri parça parça yazıyorlar, Arapça olmayan ifadeleri Arap harfleri ile yazıyorlar, ebced ve hurufilik üzerinden mana ve maksatlar çıkarıyorlar...

Hepsi de alavere dalavere türünden yazılardır.

İslam’da rukye vardır. Rukye, hasta olan kişiye şifa ayetlerini ve duaları okumaktır. Bunu yazıya geçirmekte bir beis yoktur. Ancak yazıya geçirilince ayetlerin açık yazılması, sembol, işaret, yıldız, rakamlar, cifr, hurufilik, ebced gibi işlemlerden uzak olması gerekir. Aksi halde haram bir rukye olur.

Bir de bu tür şeylerden meded ve istimdat duyanların kahir ekseriyeti hakkında bir şeyler söylemek istiyorum.

Ailevi düzeni ve huzuru yok, hemen koşuyor cindara (yumuşatılmış ismi medyum ve tarotçu), işleri iyi gitmiyor hemen koşuyor cindara, bir sürü problem birikmiş hemen koşuyor üç kağıtçıya . hemen kendisine bir kağıt yapıyor ve işlerin düzelmesini bekliyor.

Cindar da olan biten ne varsa cinlere bağlıyor. Cinler sana musallat olmuş, cinler evinizde, cinler çocuk olmasına izin vermiyor, cinler sınavda dikkatini dağıtıyor, cinler dükkana kimsenin girmesine izin vermiyor, cinler, cinler...

Zavallı cinlerin haberi bile yok olan bitenden.

Cindar önce korkuyu salıyor sonra da çözümü sunuyor. Cini yakacağım, kovacağım, hapsedeceğim, uzak tutacağım vb.

Üç yüz beş yüz lira karşılığında anlamsız bir şeyler karalayıp gelen müşterinin eline veriyor.

Senin aile saadetini cinler değil, sen bozdun. Evinde oturmazsın, eşine saygı göstermezsin, eşini aşağılarsın sonra da cinler huzurumuzu bozdu dersin.

Senin ticaretini senin hayırsızlığın bozdu. Borcunu ödemezsin, ticaretinde dürüst olmazsın, her gelen müşteriyi yolunacak kaz gibi görürsün sonra cinler işimize engel oldu dersin.

Namaz yok, ibadet yok, dürüstlük yok, İhlas yok; faiz var, yalan var, dolan var, bilumum pislik var. Sonra da cinler bana musallat olmuş dersin. Şeytan bile bazılarının yanında masum kalır.

Evli, barklı, iş güç sahibi birisi bir cindara gitsin ve bekar olduğunu söylesin. Cindar paranın kokusunu aldığı gibi hemen kısmet için bir kağıt hazırlar. Ailesi ile huzurlu olan biri gitsin ve desin ki, huzurum yok. Cindar hemen işi cinlere bağlar ve huzur için bir tılsım yapar....

Ben denedim, cindar yuttu. Cindarın mahareti olsaydı kendisine olurdu...

Lütfen bu konularda insanımızı ve halkımızı bilinçlendirelim.

Murat PADAK - Diyanet Eğitim Görevlisi /Şanlıurfa

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.