Haberin Kapısı

Maddi-Manevi Hastalıkların Şifası Kur'an'dır

İSLAM VE KÜLTÜR

Maddi hastalık, soğuk algınlığı, iştahsızlık, mide yanması, baş ağrısı vb. hastalıklardır. Bir de manevi hastalıklar vardır. Bunlar, şirk, küfür, nifak, fısk, ahlaksızlık, gıybet, haset, kin, öfke, yalan, iftira vb. Bu hastalıklar ilaçla, dinlenmeyle ya da çayla geçmez. Bu hastalıkların çaresi imandır, ihlastır, duadır, zikirdir ve Kur’ân’dır.

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْاٰنِ مَا هُوَ شِفَٓاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَۙ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ اِلَّا خَسَارًا ﴿82﴾

Biz, Kur’ân’dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, müminler için şifa ve rahmettir. Bu Kur’ân zalimlerin ise yalnızca ziyanını artırır.

İsra Sûresi 82

Kur’ân Şifadır.

İnsanların iki türlü hastalığı vardır. Biri Maddi hastalık, diğeri ise manevi hastalıktır.

Maddi hastalık, soğuk algınlığı, iştahsızlık, mide yanması, baş ağrısı vb. hastalıklardır. Bu hastalıkların her birinin bir şifası vardır. Bazısı dinlenerek, bazısı ilaç alarak, bazısı da bitki çayı içerek geçer.

Bir de manevi hastalıklar vardır. Bunlar, şirk, küfür, nifak, fısk, ahlaksızlık, gıybet, haset, kin, öfke, yalan, iftira vb. kalbi hastalıklardır.

Bu hastalıklar ilaçla, dinlenmeyle ya da çayla geçmez.

Bu hastalıkların çaresi imandır, ihlastır, duadır, zikirdir ve Kur’ân’dır.

Kararmış kalpleri Kur’ân’dan başka hiçbir kitap tedavi edemez.

Nifaka, günaha, yalana, ahlaksızlığa düşmüş bir kalbi Kur’ân’dan başka hiçbir kitap iyileştiremez.

Kur’ân kalplerin şifasıdır, gönüllerin şifasıdır, ruhların şifasıdır.

Aklında şüpheleri ve tereddütleri olanlar için şifa kaynağıdır. Kalbinde kin ve haset gibi sıkıntıları olanlar için şifa kaynağıdır. Dilinde yalan ve gıybet gibi hastalıklar olanlar için şifadır.

Kur’ân hem şifa hem rahmet hem nurdur. Hem öğüt hem zikir hem tefekkürdür. Her kim onunla amel ederse şifasını bulur. Her kim de onunla amel etmezse, manevi hastalıklara müptela olur ve kalıbı iyi olsa da kalbi pislik yuvası olur.

Bu Kur’ân, müminler için şifadır. Ona güvenen ve ondan istimdat dileyenler için rahmettir.

Ama bu Kur’ân, münafıklar için bir korkudur, onların pis niyetlerini açığa çıkaran bir kitaptır. Bu kitap zalimlerin ise hüsranını arttırır.

Her kim manevi hastalıklardan korunmak istiyorsa, kulağını Kur’ân’a açsın, kalbini Kur’ân’a açsın, ufkunu ve aklını Kur’ân’a açsın, dilini Kur’ân’a açsın.

O zaman Kur’ân’ın şifasını hissedecektir. Kimse “ekmek” demekle doymadığı gibi, kimse “su” demekle kanmadığı gibi, kimse sadece Kur’ân okumakla da şifa bulmayacaktır.

Şifa, onun içindeki reçeteyi uygulamakla olacaktır. Zira reçete iyileştirmez; iyileştirme yollarını gösterir. Reçeteyi okuyarak iyileşen yoktur.

Rabbim, Kur’ân’ı bizler için şifa eyle!

Murat Padak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.