İstanbul'da altı gün kar yağışı var! Türkiye'yi nasıl günler bekliyor?

Başta İstanbul olmak üzere ülke geneli yeni soğuk ve karlı bir havanın etkisini altına girecek. Sıcaklıklar 17 derece birden düşecek. Peki hafta sonu hava nasıl olacak?

GÜNDEM 12.02.2021, 09:15 12.02.2021, 10:18 Ramazan Peri
İstanbul'da altı gün kar yağışı var! Türkiye'yi nasıl günler bekliyor?

Türkiye hafta sonu soğuk ve karlı havanın etkisine giriyor. 

 Kuvvetli yağış ile birlikte yurt geneli ve İstanbul'da ani sıcaklık düşüşü görülecek. Meteoroloji 17 derece birden düşecek sıcaklıklar nedeniyle kritik uyarılarda bulundu. 

Bugün yaz aylarını hatırlatan sıcaklıklar yarın yerini kışa bırakacak.

Marmara'da önce şiddeti yağmur görülecek ardından da yoğun kar yağışı olacak.

Ancak İstanbul ve Trakya'da uzun süreli kar yağışı görülmeyecek. Pazar günü ve sonrasında ise ülke genelinde yoğun kar görünüyor.

Öncelikle Sakarya Bolu Kütahya Eskişehir Bursa Kastamonu ve İstanbul arasındaki kesimde dar ve kısa süreli kar yağışı bekleniyor.

Çarşamba günü hava eksi 5 derece olacak.

Türkiye'de Hava Durumu

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ile Giresun çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçecek.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Marmara'nın kuzey ve Doğusu ile Batı Karadenizin iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeybatısının yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere, Edirne'nin güneyi, Çanakkale ve Muğla çevreleri, Balıkesir'in batı ilçeleri ile İzmir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Türkiye'de Hava Durumu

BUGÜN HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Marmara’nın güneyinde (Balıkesir, Bursa), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeyinde güney ve güneybatı yönlerinden, gece saatlerinden Marmara ve Yarın Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40- 80km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Türkiye'de Hava Durumu

KUVVETLİ YAĞIŞ FIRTINA VE ÇIĞ UYARISI

KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT!

Yağışların, Edirne'nin güneyi, Çanakkale ve Muğla çevreleri, Balıkesir'in batı ilçeleri ile İzmir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Türkiye'de Hava Durumu

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın; Kıyı Ege ve Marmara’nın güneyinde (Balıkesir, Bursa), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeyinde güney ve güneybatı yönlerinden, gece saatlerinden Marmara ve Yarın Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40- 80km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, baca ve soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AMAN DİKKAT! ÇIĞ DÜŞEBİLİR

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Türkiye'de Hava Durumu

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Çanakkale çevrelerinde gök gürültülü sağanak, zamanla kuzey ve doğu kesimlerinde karlakarışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olmak üzere Edirne'nin güneyi, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara’nın güney ve batısında (Balıkesir, Bursa) güney ve güneybatı yönlerinden, gece saatlerinden sonra kuzeybatıdan yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-88km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu  5°C
İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu zamanla karlakarışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı 2°C, 4°C
KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, gece saatlerinde ise yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı -1°C, 3°C
KOCAELİ Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu zamanla karlakarışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı 3°C, 5°C

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Ege Bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Kıyı Ege ve Manisa çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarda gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere İzmir'in kuzey ilçeleri ile Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli ve yer yer fırtına (40 - 80 km / saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 5°C, 10°C
DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 10°C, 15°C
İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 11°C, 15°C
MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı 9°C, 14°C

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Akdeniz bölgesinde hava parçalı, batısının çok bulutlu, Batı Akdeniz ile yarın Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağmur ve sağanak, Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu, yarın hafif sağanak yağışlı 9°C, 20°C
ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 12°C, 17°C
HATAYParçalı bulutlu 9°C, 18°C
ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 6°C, 14°C

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

İç Anadolu Bölgesinde hava parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın kuzey ve doğu kesimleri yağmurlu, zamanla kuzeybatısının yükseklerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir.

ANKARA Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmurlu 5°C, 11°C
ÇANKIRI Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmurlu 2°C, 10°C
ESKİŞEHİR Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yağmurlu yarın yüksekleri karlakarışık yağmurlu 6°C, 7°C
KONYA Parçalı ve az bulutlu 5°C, 14°C

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir.

BOLU Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 3°C, 4°C
DÜZCE Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu ve yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 4°C, 5°C
KASTAMONU Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 3°C, 9°C
ZONGULDAK Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu ve yağmurlu 6°C, 7°C

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu yarın Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu yarın yağmurlu 6°C, 17°C
RİZE Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 10°C, 19°C
SAMSUN Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu yarın yağmurlu 14°C, 19°C
TRABZON Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 12°C, 18°C

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZİNCAN Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 1°C, 14°C
ERZURUM Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu -4°C, 9°C
KARS Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu -5°C, 9°C
VAN Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu -5°C, 7°C

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Güneydoğu Anadolu bölgesinde hava az bulutlu zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda pus ve yer yer sis hadisesi beklenmektedir.

DİYARBAKIR Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 2°C, 16°C
GAZİANTEP Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 5°C, 16°C
SİİRT Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 6°C, 17°C
ŞANLIURFA Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 8°C, 19°C

Yorumlar (0)
15
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14
Günün Karikatürü Tümü