Haberin Kapısı
2020-06-11 14:38:56

Ankara İlahiyattaki Tarihselci Grup ve Tarihteki Öncüleri

İrşad Seyda

11 Haziran 2020, 14:38

Başörtüsü, İçki, kumar, faiz, hadler ve Kur’an da ki birçok ayetin hükmü yok artık, tarihte kaldı, Arap geleneğidir ayetler değiştirilmeli diyorlar. Vahhabi ve Şii bile bunu demez. Bunlar yanlış ta olsalar yine Müslüman, kendi anlayışlarına göre KİTAP VE SÜNNETİ KABUL EDERLER. Kısaca TARİHSELCİ SAPKINLAR her türlü kötülüğe, Avrupalılaşmaya, Atatürçülüğe kılıf uyduruyorlar. Ayetler tarihte kaldı, günümüzde farklı şeyler var iddiasındalar. Peki, dünyada çapında birçok cinayet, intihar, iflas ve toplumsal sorunlara neden olan içki, kumar, faiz gibi şeyleri nasıl tarihseldir deyip serbest bırakırız, helalidir deriz? Yorum yapa yapa iş oraya varır. Bâtınilerin /İsmaillilerin tevilleri gibi zamanla namaza da dua denir. Haftada bir defa dua yeterli denir. Salât /namaz sözlükte ve lügatte dua demek demektir. Fıkhı ıstılahta malum ibadettir.

ŞAYET SAVLARI DOĞRU VE FAYDALI İSE BATININ YAŞADIĞI SOSYAL ,AHLAKİ VE TOPLUMSAL BÜYÜK KRİZ NEDEN ?POST MODERNİZM ARAYIŞLARI ZATEN MODERNİZMİN TIKANMASINDAN KAYNAKLANDI .BATININ İNSANLIĞA MODERNİZMİ MODEL OLARAK DAYATMASI VE İKİYÜZYILLIK EMPERYAL SORUNLAR ORTADA .. Batı, kadını, içkiyi ve her türlü zararlı şeyi kullanarak ta bunu pazarladı ve etkili de oldu.

Bunların, tarihselci projenin başı Pakistanlı Fazlurrahmandır. Mısırda Abid Cabiridir. İslam dan çıkmış bozuk bir fırkadır.Bin yıl önce var olmuş İsmaili/Batıni aşırı Şii grup bunlara benzerdi. Bunlar üç yüz yıl Mısırda devlet oldular. 700 miladi yıllarından 1000 miladi yılına kadar devletleri ve sözde Halife’leri devam etti. Sünni Müslümanlara karşı korkunç sistematik zulümler ve katliamlar yaptılar, camileri yıktılar, onlarca âlimi öldürdüler, yaktılar. Esad ve ailesi o mezhebin bir kolundan. Aynısını devam ediyorlar.
İmam Gazalinin çok güzel reddiyeleri ve Selahaddanin Eyyübinin de askeri olarak Mısır’daki devletlerini yıkmasıyla tarihe karıştılar. Ortadoğu dan Kuzey Afrikaya uzanan büyük bir imparatorluk kurmuşlardı .Biz Hz Alinin torunlarıyız, ehl-ı beytiz ,Hüseyin’in intikamını alacağız iddiasıyla halkı kandırdılar .Onların kalıntıları Lübnanda Dürziler ,Suriyede Nusayriler, Pakistan da, Hindistan’da ismaililer olarak halen devam etmekteler .Aşırı Alevi gruplardır bunlar .

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.