Haberin Kapısı
2022-01-10 13:05:19

Bu Hadisi Kim Uydurabilir?

Mustafa özer

10 Ocak 2022, 13:05

Bundan 50 yıl önce aşağıdaki hadisi hangi filozof hangi hayalci uydurabilir.

لا تقوم الساعة حتى يكلم الرجل فخذه بما صنعه أهله، وحتى تكلم الرجل عذبة سوطه بما صنعه أهله

Ruhumu kudret elinde tutan Zat-ı Zülcelal'e yemin olsun ki,

1-vahşi hayvanlar insanlarla konuşmadıkça, 2-kişiye kamçısının ucundaki meşin, 3-ayakkabısının bağı konuşmadıkça,

4- kendisinden sonra ehlinin ne yaptığını dizi haber vermedikçe kıyamet kopmaz." [Tirmizi, Fiten 19, (2182)]

Bu Hadis-i Şerif hasen ve garip hadis olarak kitaplarda yerini almıştır. 1400 yıldır Müslümanlar bunun olabileceğine inanmış fakat nasıl olabileceğini tahmin etmedikleri için garip hadis demişler. Şimdiki akıllı, düşünen çokbilmişler gibi UYDURULMUŞ aklım almıyor, mantığım almıyor, deme akılsızlığında bulunmamışlar.

Aşağıda Google firmasının geliştirdiği AKILLI ayakkabı resmi var. Ayrıca görme engelliler için hazırlanan ayakkabılar var.

Bu hadiste zikredilen her şey tamamen olmasa da gerçekleşiyor. Çünkü resmini paylaştığımız küçücük bilgisayar çipleri artık deri altına yerleştirilebiliyor.

Polisiye filmlerinde gördüğümüz evlere gizli kamera yerleştirip bilgisayardan izleme sahneleri de hadiste zikredilmiş, hem de kişinin DİZİ haber verecek şeklinde. Yani dizüstü taşınabilir bilgisayar.

Vahşi hayvanlarla konuşma mevzusu da gerçekleşmek üzere modern ahırlarda ineklere çip takıp günlük ateşleri, süt verimi vs bilgisayardan 20 yıldır kontrol ediliyor. Cep telefonunuza dil programı indiriyorsunuz. Türkçe konuşuyorsunuz, telefon Çince muhatabınıza konuşuyor. Farklı hayvan dilleri üzerine de çalışmalar olduğunu biliyoruz.

1400 yıl önce veya Emeviler döneminde veya Resülüllahtan 250 yıl sonra bu hadisleri uydurabilecek bir filozof olması mümkün değil. Resülüllah adına yalan hadis rivayet edenler olmuş fakat bunlar tek tek ayıklanmış, siz O zavallı aklınız ve kıt ilminizle hadislere çamur atmaktan vazgeçin. Sizin akıl ve mantığınız ilim mihengi değildir. Hadislerde Vahşi hayvanla konuşma olurda sizin gibi akıllı gençler olmaz mı, Resülüllahın size de uyarısı var. Çünkü O MÜNZİR idi.

Dikkat edin! Sizden birinizi; emrettiğim veya yasakladığım konulardan birisi kendisine ulaştığında -koltuğuna yaslanmış bir hâlde- ‘bilmiyorum Allah’ın kitabında ne bulursak ona uyarız (hadisleri tanımayız derken)’ bulmayayım."

Tirmizî, bu hadisin hasen-sahih olduğunu belirtmiştir. (bk. Tirmizi, İlim,10).

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.