Haberin Kapısı
2016-06-17 13:55:59

Hacılardan Hocalardan (mı) Korkacaksın ?

Ferhat Fidan

17 Haziran 2016, 13:55

Rahmetiyle her şeyi kuşatan ve  O'nun ismiyle işe başlayanları yarı yolda bırakmayan alemlerin Rabbine hamd olsun. Bizim onu övmeye gücümüz yetmez o kendini övdüğü gibidir. Rabbimizin ,  Delailu Hayratta en güzel şekilde övülen  ve en güzel dualar ve selamlarla kendisinin anıldığı rahmet peygamberi Efendimiz Muhammed Aleyhisselama salat u selamlar olsun.
 
Uzun zamandır bizim aklımızı kurcalayan ve bir hayli canımızı sıkan sizlerin de bildiği duyduğu şu iftirayı sizinle paylaşıp istişare edip çözümleyip , içimizde dağınık bir şekilde duran söz konusu iftiraya karşı haykırışları bir disiplin içinde dile getirmek istiyoruz. Evet , maalesef ki kendi (?) dinini bilmeyen ve dolayısıyla gereğiyle amel etmeyen bir takım insanlar ki bunları biz kendi konumuz iyice anlaşılsın diye iki gruba ayıracağız birincisi iyi niyetli olanları diğeri ise cehaletin karanlığından dolayı kötü niyetli olanları diyeceğiz. Kendi dinini bilmeyip gereğiyle de amil olmayıp cehaletin karanlığından dolayı da kötü niyetli olan insanlar , kendi din kardeşi olan kişilerden bir farzı yerine getiren veya bir sünneti yerine getiren veya bir dini bilgiyi dile getirenlere hemen hoca damgasını vuruyorlar ve olayı abartıyorlar. Sonra bu hoca dedikleri şahısların en ufak bir hatasını veya günahını gördüklerinde de şu genellemeyi yaparak iftira yoluna gidiyorlar : '' Hacılardan hocalardan korkacaksın , hep hacılar hocalar ''  ve benzeri örneklerin artırılabileceği , artık toplumda bir algı yanılması haline gelmiş deyimleştirilmiş cümlelere başvuruyorlar.
 
Kaldı ki Hoca dediğimiz kişilerde günah işleyebilir insandır sonuçta. Kaldı ki hacı dediğimiz insanlarda hata yapar.  Aslında biz bu kelimelerin anlamını bile bilmiyoruz ki ... Hoca demek dinini öğrenen öğreten kişidir , hacı ise dinin emirlerinden olan hac görevini yerine getirendir.
 
Sen hem kendi dininin cahili olacaksın , hem bu cehaletle dinine dair en az bir ameli yerine getireni dinin yüksek basamaklarında imiş gibi göstereceksin , sonra o kişi senin ona bahşettiğin o makama layık olmayan bir iş yapınca ''Hep hacılar hocalar '' diyeceksin öyle mi ?  Sübhanallah bu ne büyük bir iftiradır , din düşmanlarının dahi arayıp da bulamadığı bir fitne kampanyasıdır , toplumu felakete sürükleyecek bir çalışmadır.
 
Hep şu örneği veririz bu ve benzeri konularda : İslamiyet bir güneş gibidir , o güneşte güneşlenenler ise Müslümanlardır . Sen güneşlenenlere kızıyorsun , güneşe küsüyorsun. Halbuki sen ne güneşe yaklaşıp ona zarar verebilirsin ne de güneşten uzaklaşıp ondan kaçabilirsin.
 
Gelin o halde dinimizi en iyi şekilde öğrenip gereğiyle amil olalım ve en doğruya kavuşturması için Rabbimize yalvaralım. Sonra zaten hiç bir fitneye iftiraya zulme ne sebeb oluruz ne de alet oluruz.
 
Allahım , bizi emirlerine tam uyup yasaklarından tam kaçınan kullarından eyle. Bizi Yüce zatına aşık eyle , abdiyet makamına nail eyle. Yüce rızana kavuştur. Şeyhimize , Habibine ve yüce zatına karşı öyle bir itikad ihsan eyle ki bu vesile ile bizi cümle feyz rahmet bereket yollarını kapatan vesvese ve itikad bozukluğundan kurtar. Bu temiz itikad ile bizi yüce zatına kavuştur Ya Rabbi . Amin.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.