Haberin Kapısı
2020-12-04 01:21:40

Türklerin ve Kürtlerin Çoğunun Sevdiği Bediuzzaman Kürtlerin Asimile Edilmesine Karşıdır

İrşad Seyda

04 Aralık 2020, 01:21

Çünkü bunun onbinlerce masum insanın ölmesine neden olacağını bilmektedir .Maalesef onu dinlemediler ve bunlar  oldu .Kürtler halen gergin ve ızdıraplı bir atmosferdeler...

Bediuzzaman ,iki millet arasında ,Türkler ve Kürt’ler arasında kuvvetli bir bağ ve ikisini bir araya getirebilecek ortak bir büyük tarihi şahsiyettir .Bundan istifade etmek ve göz önünde bulundurmak lazım .

Bedluzzaman sadece İslam Dünyasının değil ,artik tüm dünyanın tanıdığı ve okuduğu bir şahsiyet ..Bu başka bir İslam büyüğüne nasip olmadı geçen yüzyılda ..Onunla iki toplum ikna edilebilir .Onu seven onbinlerce bilim adamı ve din adamı vardır ..
Ona Türkçe ezanı diretirken kendisinin Türkleri sevdiğini ama Türk olmadığını ,bundan dolayı Tek Parti icbarına uymayacağını ,Arapça ezana devam edeceğini söyler .Barladaki küçük mescidini defalarca bastılar ..Aşağıda MEKTUBATINDAKİ sözleri manidardır ve fetvadır :

Eğer milyonlarla efradı bulunan ve binler seneden beri milliyetini ve lisanını unutmayan ve Türklerin hakikî bir vatandaşı ve eskiden beri cihad arkadaşı olan Kürtlerin milliyetini kaldırıp onların dilini onlara unutturduktan sonra, belki, bizim gibi ayrı unsurdan sayılanlara teklifiniz, bir nevi usul-ü vahşiyâne olur. Yoksa sırf keyfîdir. Eşhâsın keyfine tebaiyet edilmez ve etmeyiz!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.