Haberin Kapısı
2020-12-20 15:01:36

İslam'a Uygun Gerçek Teşkilat Nasıl Olabilir? -9

İbrahim Cücük

20 Aralık 2020, 15:01

7. Başkan şu 5 şeye dikkat ederse başarılı olur:

a) Ciddiyet, b) Gayret, c) Gücün sonuna kadar çalışmak, d) Metotlu ve prensipli olmak, e) Sabır ve sebat etmek.

Önce davayı ve davada başarılı olmayı dert edinmelidir.

Ciddiyet, davayı dert edinmenin alâmeti, gayret de ciddiyetin ispatıdır. Ama gayret, kâfi değildir. İlâhî lütuf, insanın bittiği yerde başlar. İnsan tükenecek kadar gayret edip çalışmalıdır ki özel lütuf olsun. Bu gerçeği şu âyet-i kerîmede görmekteyiz:

“Sizden önce gelenlerin durumu sizin başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi zannettiniz? Peygamber ve onunla beraber müminler: “Allah'ın yardımı ne zaman?” diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı; iyi bilin ki (işte o zaman) Allah'ın yardımı şüphesiz yakındır.”

(Bakara sûresi (2), 214.)

“Mümkün ile imkânsız arasındaki fark, kişinin kendini o işe adamasında yatar.” Tommy Lasorda

“Mümkün olanda acz (âcizlik göstermek) ve cez’ (sızlanmak, şikâyet etmek), mümkün olmayanda da ye’s (ümitsizlik) caiz değildir.”

Bediüzzaman Said Nursî (rh.a.)

“Amacımız; imkânsızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı da zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.”

Dr. Feldenkrais

“Yalnızca görevini yapmakla yetinmeyip daha fazlasını da yapan ve böylece kıl farkıyla önde olabilen atlar yarışı kazanacak.”

Dale Carnegie

Metotlu insan, hedefine yönelen ve hedefine er-geç ulaşan kimseye benzer, metotsuz kimse de 200 km hızla hedefinden uzaklaşan arabaya benzer.

Prensip, başarı için herkese lazımdır. Önce sistemi kurmak gerekir. Çünkü başarıda sistem %70, prensipler %20, liderlik %10dur.

Lider, prensiplerle sistemin işlerliğini sağlar, kontrol eder. Liderler sistemi kurup işlerliğini sağlayınca işin büyük kısmı bitirilmiş olur.

“Liderin en öncelikli işi, kendi enerjisini kontrol altına almak ve çevresindekilerin enerjilerine orkestra şefliği yapmaktır.”

Peter F. Drucker

Başarının devamı, sabır ve sebat etmekledir. Sabır, nefsi hoşlanmadığı şeyi yapmaya hapsetmektir. Nefsimizi aklımızın emrine, aklımızı da imanımızın emrine verirsek dünyada ve ahirette mutlu ve huzurlu oluruz.

Mümin, adn cennetlerine girince “melekler de her kapıdan yanlarına girip sabrettiğiniz için selam olsun size. Dünya hayatının en güzel sonucudur bu! (derler.)”

(Ra’d sûresi 13/23-24)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.