20.11.2020, 23:30

Bu Ülke 'de Kürtlere Yönelik Irkçılık Sorunu Artıyor mu?

İbrahim’in (Hanif /temiz )milletinden ancak sefih olanlar yüz çevirir (Bakara, 2)

Bir arıza vardır Müslüman mahallede... Zaten sistemde var ama garip ve çelişik olan diğeri.


Lütfen aşağıdaki ayetleri, bu asırda, yedi gök semadan bize bir öğüt, uyarı ve rehber olarak inmişçesine can kulağıyla dinleyelim; Muhammed İkbal’in irfandan ilhamla aldığı seslenişiyle:

İbrahim’in milletinden sefihten başkası yüz çevirir mi? Andolsun ki biz onu dünyada seçtik ve o, ahirette de salihlerdendir. (2/Bakara 130)

► Dediler ki: “Yahudi ve Hristiyan olun ki hidayete eresiniz.” De ki: “(Hayır, öyle değil!) Bilakis, (asıl hidayet) hanif olan İbrahim’in yoludur. Ve o, müşriklerden de değildi.” (2/Bakara 135)


► De ki: “Allah doğru söyledi. Hanif olarak İbrahim’in dinine uyun. O, müşriklerden değildi.” (3/Âl-i İmran 95)

Tüm diller ve farklı insan renkleri Allah’ın (c.c.) ayet ve işaretlerindendir (Rum Suresi, 22.ayet)

ARTIK BARIŞ, HUZUR VE KARDEŞLİK GELMELİDİR

Burada yazılanlar herkese yönelik değildir. Çok müsbet, değerli ve olaya insani pencereden bakan insanlar çoktur. Türklere de, Kürt’ler de yönelik değildir eleştiriler. Bunların kardeş olduklarına inanıyoruz. Marjinal olan, sistem vasıtasıyla ortalığı karıştırıp insanları yanıltan kesimler hep olmuştur maalesef. Bunlara yönelik tahlillerdir.

Ben Müslümanım diyen insanların, cemaat ve oluşumların çoğu neden sessiz? Bu ülkenin sisteminde açık bir ırkçılığın ve arızanın olduğunu dünyanın en uzak köşesindeki sağır sultan bile duymuşken neden bu ilgisizlik?

Sistemin bu ırkçı /şoven yapıdan, arızadan kurtarılıp İslami veya insani /demokratik bir noktaya gelmesi için bir niyet ve çaba içinde değiller çoğu. Rahatlarına düşkünler. Bu meselede sosyalist veya liberal kesimler yazıp konuşmaktadırlar haklı olarak. Haliyle ırkçılığın yüzyıllık kurbanları ve mağdurları olan Kürt’ler onların tesirine girip İslamiyet’ten soğumaktalar.

İslam, Kürt’ler ’in arasından adeta kovulmaktadır. Bizimkiler de Kürtlere ne oluyor garabeti ile şaşkın ördek gibi bakakalıyorlar.

Asgari müşterek olan demokrasi olsun en azından. O da yok bu ülkede. Yarım demokrasidir.

Cemaatler, tarikatlar tatbiki faydalı oluşumlardır, tarihten geliyorlar ama halkı sistemin arızaları ve ırkçı yönü konusunda aydınlatmada ihmalci davranıyorlar.

 .

Kendilerine Kemalist, Ulusalcı veya Ülkücü diyen kesimler açık bir Türkçülük, ırkçılık yapıyorlar. Hatta bir kısmı İslamsız Türkçülük savıyla cahili, İslam dışı anlayışındalar.

Arap ta kim ,Kürt de kim havasındalar ..İşin daha da acı verici ve büyük sorunlara yol açan yanı ,bunlar sisteme renklerini verdiler ,memleketi idare ettiler on yıllarca .

Bunlar ayıp ve zararlı. Türk, Kürt ve Arap eşit ve kardeştir demek çok mu zor? 

Araplar da bu ülkede aşağılanıyor.

Suriye’li mültecilere reva görülen dışlanma nedir o zaman ?Çoluk ,çocuk ,kadın yaşlı ölümden ,savaştan kaçmışlar .Onlar tekrar öldürülsün diye Esad alçağına teslim mi edelim ?

O zaman Almanya ,Avrupa ve Amerika da oralarda elli yıldır bulunan tüm Türkleri Türkiye’ye gönderisin ...

Oradaki Türklerin arasında da suç işleyenler çıkıyor .Tabiki çoğunluk suçsuz .Ama Batılı nüfusun çoğu Türklere aşırı tepkili olmadı son altmış yılda.Bazı aşırı uçlar ve partiler müstesna .

İşid olayı çıkınca tepki kısmen arttı .Sade vatandaş yalan propagandanın tesirine girdi ama bizde böyle bir şey yokken de nüfusun belki yarısı Suriyeli mazlumlara tepkili .

Halbuki o Suriyelilerin dedeleri en zor günlerde ,Çanakkale’de bizlerle beraber düşmana karşı savaştılar ,bize yardım ettiler .

Kaldıki bunlar müslüman ve insan .İki açıdan da kardeştirler .

İnsanlıkla ilgili bir sorun var bazı kesimlerde.

Yoksa MHP’de ve tabanında sistematik olarak ve inatla var olan Irkçılık, resmiyette Kürt’leri inkarı, CHP’de yine sistematik Türkçülüğü yüzyıl öncesinden devlet zoruyla dayatma realitesi ,halen kurtulamaması bu şovenizmden ,hatta daha da garibi bazı dini cemaatlerde de gözle görülen bu ırkçılık nedir ?

Oy kaygısıyla Ak Parti de o kervana katıldı .Milyonlarca insan .Sizce ülkenin yüzde seksenini geçmiyor mu ?Kürtler nefes alamıyor bu kibir ve üstün bakmalardan ..Kürt olduğunu bile bazen gizliyor endişeden ,dışlanmamaktan veya gizlice aşağılanmaktan dolayı .Garip olduğu kalabalık ortamlarda, metropol ve varoşlarda Kürtçe konuşurken tam rahat değil .Birilerinden sözle veya tavırla tepki alır mıyım endişesi hep oldu .Bir eziklik psikolojisi vardır maalesef ..Bunları duyduk ,okuduk ,rastladık ...Hatta bu kaygılardan dolayı Kürtlüğünü gizleyenlere de rastladım .

Bu korkunç bir zulüm ve psikolojik baskıdır .Bunu konuşmayacakmıyız yani ?Bizler de mağdur oluyoruz .Bu hallolmadan ne huzur olur ,ne birlik, ne de bir küresel ,adil bir güç olunur ..

İşin daha da ilginci menfaat ,rahatlık veya cehaletten dolayı bazı Kürt’ler de sessiz veya diğerlerinin arkasında .Diğeri de “Gördünüz mü ?Kürt’ler memnun “diyerek varolan devasa sorunun farkına varamamakta .. Ve girdap büyümekte, yeni kurbanlar almakta, düğüm daha da giriftleşmekte. Kabahatin büyüğü bu şahıslarda.

GELİN ÖNCE İNSAN OLALIM


Çok kolay ve açık bir şey diyoruz:

Gelin önce insan olalım. Yaradılanı sevelim yaradandan ötürü... Müslümansanız İslamda da yasak olan Irkçılığı yapmayın, değilseniz demokraside de yasak olan bu yanlışa düşmeyin, teville olayı örtbas etmeyin. Bir sorun ve dert vardır, görün. Yoksa bu yangın sizi de yakar.

Bir ortak tarihsel şeref varsa hepsinin birlikte olmasıyla var .Biz diyoruz ki Türk ,Kürt ve Arap hepsi şerefli ve eşit kardeşlerdir,ama birileri birine özgü kılıyor/hasrediyor ve asıl bölücülüğü yapıyor .Araplar bu ülkede az ,asıl mağdur Kürt’ler oluyor haliyle ..Ülkenin üçte biri milyonlarca nüfus ..

Kaldı ki her insan şereflidir.

Batı Batı diyenlere sesleniyorum:

Kimseyi kandıramazsınız, ŞARK KURNAZLIĞINA da gerek yok. Önce insan olun. Zerre miktar Bati ile benzerliginiz yok. Saddam gibi, Esat gibi düpedüz Ortadoğu diktatörleri, baskıcı, jakoben kesimlersiniz. Tek Parti rejimi değil mi Kürtçeyi ve Kürt’lerin varlığını yasaklayan?

Bakın bakalım tüm Batı’da anayasal vatandaşlığın dışında bir şey var mı? Batıdaki marjinal ve şovenist kesimleri mi örnek alacaksınız, yoksa demokrat ve hümaniter kesimleri? Hitler, Mussolini zamanından kalma ırkçılarsınız ve dünyada örneğiniz kalmadı.

Bunu da cahili ,primitif /ilkel eğitim kurumlarından almışsınız maalesef .Hitlerin eğitim sisteminin aynıyla bir kötü kopyası ..Kürt penceresinden bakınca böyledir .

Haksızlığa, hakarete, baskıya, söz anlaşmazlığa ve zulme dayalı açık ve belirgin bir ırkçılıkla, hatta fetişist bir totemcilikle, putperestlikle karşı karşıyayız maalesef. Primitif bir fetişizm, arkaik bir totemizm, absürd bir dogmatizm ile yüzyüzeyiz. Afrikanın vahşi ve ilkel kabilelerinde ancak benzerine rastlanan.

KÜRTLERİN PENCERESİNDEN OLAYA BAKIN BİR DEFA..

İşin ilginci, ben Müslümanım diyen bir çok şahıs ve cemaat de buna sessiz kalıyor veya o da ondan ırkçılık kapmış. Farkında olmayanları veya meseleyi detaylı bilmeyenleri tabiki suçlamıyoruz ama bilerek ve isteyerek şovenizm /Irkçılık /asabiyet yapan kesimler açık seçik meydandadır.

Kardeşim, sen Müslümansan İslam’da evrensel kardeşliği esas edinen Millet-ı İbrahim (ملة ابراهىم ) mefhumu var .Duru, kapsayici ve adil.

İLK IRKÇI ŞEYTANDIR

İlk ırkçı olan şeytanın durumuna düşme.

Şeytan (kibirle ) dedi ki: Ben Adem’den üstünüm, çünkü beni ateşten, onu topraktan yarattın (Araf, 22 )

Ve Allah (c.c.)şeytanı huzurundan kovdu ..

MEVLANA HZ.BUYURUR Kİ:

Hazret-i Mevlânâ İblisin Cennet’ten kovulmasını şöyle îzah eder:

“İblis, Hazret-i Âdem’e secde etmeyip Allah’ın emrine karşı gelince:

«–Benim zâtım ateşten, onunki çamurdandır. Yüksek olanın aşağı olana secde etmesi nasıl yakışık alır?» dedi.

İşte İblis, Allâh’a edepsizce karşılık vermesi yüzünden lânete uğradı ve huzûr-i ilâhîden kovuldu. Üstelik bir de küstahlık edip, kendisini yaratanla cidâle kalkıştı.” (Fîhi Mâ Fîh, s.159)


KÜRTLERİ ASİMİLE PLANI
YANLIŞTI

Sistem. onları asimile için bilimsel olmayan bir propaganda yaptı son yüzyılda ama şiddet, işkence, idamlar ve katliamlar uygulayınca çok ters tepti ve Kürt’ler Türkleşmemek için adeta inat ediyor artık ..Artık imkansız ..Çok kuvvetli bir karşı tepki ve akım var Kürt’lerde..Bu nokta hassas artık ve dikkat etmek lazım ..Kürtçe ve Kürt’ler resmiyette de inkar edilmeden ORTAK İSLAMİ NOKTAYA VURGU YAPILMALI ..

İkisi de Müslüman Türk ve Kürt. İkisini de severiz ve önemseriz. İkisinin huzuru, gücü ve saadeti kardeşlik hukuku dahilinde, eşitlik ve adalet temelinde ittifak halinde olmalarıdır.

Bizler muhafazakar demokrat insanlarız. Tabiki kendi dünya görüşümüz açısından olaya bakacağız ama temel insan hakları ve demokrasi çerçevesindedir bu.

RESMİ OLARAK KÜRTLERİN VARLIĞI

Bu günlerde İyi Parti, CHP ve HDP ile görüştü, anayasada Kürt’ler de olacak imasıyla çıkan haberleri hayretle izliyorum ve yirmibeş milyona varan Kürt nüfus ta hayretle ve gönlü buruk bir tarzda izliyor. Söylenecek çok şey var. Bu makale kifayetsiz. Bir çok devletten nüfus olarak daha fazla olan kadim bir halk inkar, red ve aşırı ırkçılıkla aşağılanıyor. Altı bin yıldan fazladır Kürt’ler burada. Kendi toprakları onlara dar edildi. Dünyanın en kadim yerleşimi Göbekli tepe nerede? Medeniyetlerin beşiği, yazının ve bilimlerin doğuş yeri MEZOPOTAMYA NERESİ? Bir açın okuyun Batılı veya İslami kaynakları, tarih ve medeniyet tarihi kitaplarını? Bir Kürt olan ve dünyada ilk robot icat eden dahi bilim adamı Ebu’l İz El -Cezerinin adını neden bir drona, İHA’ya veriyorsunuz? Açın bakalım İtalyan Mikelanja bile ilham olan bu insan kim ve hangi kitabı yazmış?

Bugün okudum. Bülent Arınç Demirtaş’ın hapiste yazdığı Devran adlı kitabı okuduğunu ve okunmasını tavsiye ettiğini söylüyor. Akabinde diyor ki Kitabı okursanız belki Demirtaş’ı sevmezsiniz ama Kürt’lerin yaşadığı travmalardan haberdar olursunuz. Hdp’li değilim.Kürt meselesi HDP ve PKK ile sınırlı değildir .

BÖLÜNME PARANOYASI İLE BU KADAR İNSANI PSİKOLOJİK CENDEREYE ALMAYA KİMSENİN
HAKKI YOK

Çözüm sürecinde Arınç’ın şu sözü olayı özetliyor aslında :
O kimliğe, Kürt’lerin varlığına saygı duyacaksınız.

Evet mesele bir onur meselesi olmuştur Kürt penceresinden bakınca. Kimse boş kardeşlik lafları ile Kürt’leri kandırmaya yeltenmesin. Bunlara karınları tok artık ve nafiledir.

Kaldıki birçok dilin ve etnitsitenin olup yüzlerce yıldır birlikte yaşadığı örnekler de çok. İsviçre’de üç resmî dil ve üç halk var: Almanlar, İtalyanlar ve Fransızlar ve üçyüz yıldır birlikteler. Sizler insanca davransanız Kürt’ler bunu karşılıksız bırakmaz. Bin yılık tarih buna şahittir.

Altı yüz süren Osmanlı -Kürt ilişkileri belgelerle ortada. Ne inkar, ne de asimile inadı oldu.

Hatta Osmanlı Mebusan Meclisinin devamı olan ilk TBMM anayasasında ilk maddelerden biri şudur :
Türkiye, Türklerden, Kürtlerden, Çerkezler ’den, Arnavutlardan vesair anasir-ı İslamiyyeden oluşan bir devlettir.

Pakistan ,İran ,Malezya ,Rusya ,İngiltere ,Hindistan ve bir çok ülke bir çok farklı kavimden ,etnik gruptan ve dilden oluşur ,resmî diller de birden fazladır ,ama bizdeki gibi ciddi sıkıntı yok .Tek Parti devri bir hata yapmıştır ve Kürt’ler mağdur olmuşlardır .Bu hata düzeltilmelidir .Bu, birlik ve kardeşliğe hizmet edecektir .Korkular yersizdir .Dış Kürt’leri de dost ve müttefik yapacak formüller bulunur şayet iç Kürt’ler memnun olursa ..Bu tabiki iki tarafın da hayrınadır ve asıl stratejik derinlik budur .


YAŞLI BABANIN GÖZÜ ÖNÜNDE İDAM EDİLEN ÇOCUK

Batı Asya’da /Ortadoğu’da nüfusu elli milyona varan bir antik /kadim Mezopotamya halkını yok sayamazsınız. Çok derin bir tarihi var, tüm dünyanın haberi var ama bizdeki ırkçılar müstesna. İslam Dünyasının iftiharı Sultan Selahaddin Eyyubi Kürttür. Batı bile adaletine ve insanlığına hayran, çünkü onların krallarını ve ordularını esir alıp serbest bıraktı. Fatihin iki hocası Molla Gürani ve Akşemseddin Kürttür. Osmanlının fikir babası olan Şeyh Edebalinin hocası ve piri Taceddin Urmevi El -Kürdi zaten adından belli. Kimse Kürt’leri aşağılayamaz. Hakları yok, hadleri de değildir. Ayıptır, yazıktır, günahtır Dersimden alıp Elâzığ’da baba /oğul cesetlerini bile yaktığınız mazlumlardan yaşlı babanın ifadesiyle. Oğul da on sekiz yaşından küçük olduğu için yaşını kağıt üstünde büyütüp babanın gözü önünde idam ettiniz.

Baba, önce beni idam edin, oğlumun idamını görmeyeyim diye yalvardığı halde. Budur derekeniz maalesef. Sünni, Alevi mesele değil. Orada onları Kürt oldukları için imha ettiniz. Tüm Kürt’lere gözdağı vermek için.. Tek Parti değil mi bunu yapan ?

Böyle derin bir tarihe sahip olan insanları aşağılayamazsınız. Bilim ve tarih alnınızı karşılar. Hak neyse söylenmeli açıkça. Yoksa bu kargaşa bitmez.

15
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 91
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 34 42
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Karagümrük 33 33
18. Hatayspor 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14
Günün Karikatürü Tümü