Haberin Kapısı
2022-01-08 12:16:55

Coğrafi ve Stratejik Konumumuzun Korunması

İbrahim Cücük

08 Ocak 2022, 12:16

Strateji deyince üç unsur akla gelir; mekân, kuvvet ve zaman.

Mekânımız, kıymet bilene ve kıymeti değerlendirene antika değerindedir.

Mekânı değerlendirecek en üstün kuvvet; yetişmiş, ideal ile realite dengesini kuran, dostu düşmanı tanıyan, dosta karşı ihtiyatlı, düşmana karşı uyanık ve basiretli insanlardan oluşan yönetim kadrosudur. Bunun neticesi ise değerli mekândan istifade ile güçlü ekonominin sağlanması ve korunmasıdır.

Zaman; dünü, bugünü ve yarını içine alır. Dünkü hataları görüp hataları öğretmen bilip ders almak, bugünkü fırsatları kollayıp istifade etmek ve yarının ganimetini devşirmektir.

Bu coğrafî ve stratejik konumumuz, bize Allah’ın lütfu ve ecdadımızın emanetidir. Bu emaneti korumak, ancak istikbalimizi ve belki huzurumuzu da koruma şuuru ve idrakiyle davranmakla mümkün olur.

Bu şuuru bütün millete mal etmek gerekir. Kolektif şuur oluşturmak için ilkokuldan itibaren ders koymak gerekir.

“Gübreliğe inip konan kargalar, has bahçede gül kadrini ne bilsin.”

Seyrânî

Türkiye; Asya, Avrupa, Afrika kıtalarını birbirine bağlayan önemli bir kavşak noktasında, Asya-Avrupa arasında bir köprü durumunda üç tarafı da denizle çevrili olan bir ülkedir. Ayrıca stratejik önemi olan boğazlara sahiptir. Petrol bakımından zengin ülkelere komşudur. Asya Avrupa arasındaki en önemli ticaret ve ulaşım yolları Türkiye’den geçer.

Önce bu coğrafî ve stratejik konumun zenginliğinin farkına varmak, sonra da zenginlikten istifade etmek gerekir.

Evinin mahzeninde hazine olup da acından ölen ahmağın durumuna benzememek, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri çıkarıp istifade etmek, ülke olarak hem Avrupa hem Avrasya ülkesi olup boğazları daimî para getiren duruma ulaştırmak gerekir.

Coğrafî ve stratejik konumumuzun korunması; insan, plan ve imkânladır.

İnsan; kaliteli eğitim almış, ideali olan, çağı ve çareyi doğru okuyan, lehinde ve aleyhinde olan fikirleri, odakları bilen, dostu-düşmanı tanıyan; ilim, tecrübe, basîret ve cesaret sahibi, yüzbinleri arkasında taşıyan halka mal olmuş kişilerden oluşan idareci kadrodur.

Plan; kökü mazideki âtî anlayışında olan, asırlık vizyonu ve sorumluluğunun gereği tarihî misyonu bulunan devlet ricali tarafından insanların maddî ve manevî ihtiyaçlarını karşılayacak projelerdir.

İmkân; uzun vadeli asırlık projeleri hayata geçirecek, insanlarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek, bilgi ve teknoloji ihracatı yapabilecek, kendi ordusunun ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü silahları temin eden insan temelli yapılanmalardır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.