01.01.2020, 16:44

İttihâd-ı İslâm ve ASSAM

“Türkiye, Türkiye’den ibaret değildir.”

İttihâd-ı İslâm, siyasî bir ideolojinin kavramı olarak kullanılmaya başlanmadan önce Müslümanlar arasında kaynağı Kur’ân-ı Kerîm ve hadisler olan, BİRLİK, KARDEŞLİK VE YARDIMLAŞMA DUYGULARININ İFADESİ anlamında başlangıçtan beri mevcuttu.

Nitekim “İTTİHÂD-I DÎN, UHUVVET-İ DÎN” gibi ifadeler, XIX. yüzyıldan önce de Müslüman Devletler arasındaki yazışmalarda yer almış ve gayrimüslim devletlerle olan mücadeleler sırasında birbirlerinden yardım isterken bu ifadelerle din kardeşliğinin sorumluluklarına atıfta bulunulmuştur.

“Müminler ancak kardeştirler, öyleyse iki kardeşinizin arasını düzeltin, Allah’a itaatsizlikten sakının ki rahmetine mazhar olasınız.” (Hucurat/10)

“Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirine düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız.” (Ali İmran/103) Allah’ü Teâlâ apaçık emretmiş kardeşliğimizi…

“Birbirinizden nefret etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah’ın kulları, kardeş olun. Bir Müslüman’ın din kardeşiyle üç günden fazla küs durması helâl olmaz.” (Buhari, Edep, 62)

“Müminler birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede tıpkı bir organ rahatsızlandığında diğer organlarda uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşan bir bedene benzer” (Müslim, Birr, 66)

“İman etmedikçe cennete giremezsiniz, aranızda sevgi ve muhabbeti ikame etmedikçe de iman etmiş olamazsınız.” (Müslim, İman, 93) Hadis-i Şeriflerle Allah Resulü (SAV) ne güzel izah edip emretmiş.

İttihâd-ı İslâm: İslam Birliği… Tüm Müslümanların üzerine farzdır.

 

İttihâd-ı İslâm, siyasi bir ifade değildir. Panislamizm, İttihâd-ı İslâm’ı ifade etmez. Maalesef birçok İslami(!) sitede aynı şey gibi ifade edilmiş.

ASSAM, Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği..

1990’lı yılların kapkara 28 Şubat Süreci’nde Milli hassasiyetlerini yaşamaya çalışan bazı askeri personelin Şanlı Ordumuzdan ilişiği kesildi. İnsanımız bu zulme karşı Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER)’ni kurdu. Anayasada yapılan düzenlemelerle itibarı iade edilen bu temiz insanlar gayretlerini akamete uğratmamak için, Devlet ve Milletimize, Ümmet-i Muhammed’e (SAV) hizmet gayesi ile ASSAM, Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği’ni kurdular.

Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneğinin Amacı: Müslüman Milletlerin refahı, kurdukları devletlerin bekası, dünyada barışın tesisi ve adaletin hâkimiyetinin, İslam Ülkeleri’nin bir süper güç olarak Dünya Siyaset Sahnesine çıkması ile mümkün olabileceği düşüncesinden hareketle; Müslüman Devletlerin; her biri için stratejik istihbarat etütlerinin oluşmasını, münferit ve müşterek iç ve dış tehdit değerlendirmelerinin yapılmasını, iç ve dış güvenlik plan esaslarının tespit edilmesini ve ortak irade altında toplanması için ihtiyaç duyulan müesseseler ve bu müesseselerin teşkilatlanma esas ve prensiplerinin oluşup gelişmesini sağlayacak fikri çalışmaları yapmaktır.

Milli Güç ve Güvenlik Duygusu, ananın evladını koruma duygu ve içgüdüsü gibidir. Bekanın teminatıdır. Fakat İslam Dünyası’nda bu duygu fert ve toplum bazında zayıflatılmıştır. Maalesef içi boş CİHAD naraları attırılan Müslümanlarda bile bu duygu olmadığından birbirlerine çok kolay düşman olmuşlardır.  Milli Güvenlik ve Beka Duygusu’nu geliştirecek temel farz, İttihâd-ı İslâm’dır.

ASSAM, siyaset dışı kalarak, İttihâd-ı İslâm farzının fert, toplum, İslam Devletleri ölçeğinde nasıl olacağına emek veren bir STK’dur.

Yaptığı temel faaliyet ise her yıl İslam Ülkeleri arasında İttihâd-ı İslâm, İslam Birliği’nin gerçekleşmesi için yapılması gerekenlerin konuşulduğu uluslararsı kongreler serisi ve sonuç raporları olmuştur.

ASSAM Başkanı, aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın da Başdanışmanı olan E. Tuğg. Adnan TANRIVERDİ’dir. Çalışkan bir subay, temiz bir fıtrat, doğduğu Anadolu’nun terbiyesi ile hayatını geçirmiş bir insandır. Ben de âcizane ASSAM Üyesiyim. ASSAM ve ASDER Üyelerinde cemaat, tarikat vb. organik bağ olmadığı gibi bilmezler bile bu yönü ile birbirlerinin durumunu. ASSAM yapısında esas olan Allah’ın Ahkâmı, ecdadın baş tacı yaptığı İ’lay-ı Kelimetullah Davası’dır. ASSAM Mensuplarının eğitim, terbiye, edep safahatına bakmaz. Mevcut haline bakar. Burada farklı siyasi mülahazalar içinde yetişmiş, farklı tarikat, cemaat yapıları içinde yetişmiş ancak aynı safta Mü’min olmanın feraset ve sorumluluğu ile duran insanlar vardır.

ASSAM’da, şahsi ya da bir zümrenin ya da bir gurubun ya da bir milletin hassasiyetleri ile değil, Ümmet olma bilinci ile davranılır ve ilişki oluşturulur.

En son ASSAM Kongresi’nde Genel Başkanımız Adnan TANRIVERDİ,  İttihâd-ı İslâm gayretlerinden ve yapmamız gereken sorumluluklardan söz ederken “MEHDİ”den söz etti. Mehdiyet İslam Ümmeti içinde maalesef tartışılan bir konudur. Çok doğru. Ancak; İsrail, Evanjelist Hıristiyanlık ve diğer Semavi olmayan dinlerde de benzer mülahazalar vardır. Çağdaş addedilen toplumlarda kimse bu tarz mülahazalarından dolayı asla tahkir edilmez. Ayrıca, konuşmasının özünde İttihâd-ı İslâm varken bunun konuşulmaması sadece art niyet sonucudur.

ASSAM Mensuplarının tamamı İttihâd-ı İslâm Farzı’nın şahsi yükünü idrak ederek bir araya gelmiş insanlardır. Yol yöntem ve tatbikatı anlamında farklı mülahazaları da vardır. Ama İman Kardeşliği’nin dayattığı hassasiyetle, saygı ve muhabbetle bir aradadırlar.

Ben “Turan, şart ve İttihad-ı İslam için aşamalardan biri” düşüncesindeyim. Diğer kardeşim Devlet-i Aliye sınırlarını öncelemiştir. Başka bir kardeşim prensipler etrafında yeni bir algı oluşturulup, fert fert ümmete ulaşmayı öncelikli gayret olarak görür. ASSAM istişare ile hareket ettiği için icma (Genel Kurul) kararlarına herkes saygılı davranır. ASSAM çalışma yöntemleri açısından da güzel bir örnektir.

Aziz Milletim.

İttihâd-ı İslâm’ın özü uhuvvettir. Uhuvvet ve İhlâsın Ruhunda ise yapılan müspet işlere kim yaparsa yapsın omuz vermek, o hayırlı binanın inşasına bir taş, bir taş, bir kuruş, bir kuruş destek olma düşüncesi vardır. İttihâd-ı İslâm farzdır. İster Mehdi ile, ister Mehdi’siz bu emrin ifası hepimizin üzerinde yüktür. Cumhurbaşkanımızın şu sözü çok değerlidir. “Ben Şii’yim ne de Sünni, ben Müslüman’ım.”

Müslüman her devirde fitneden kaçınmalıdır. ASSAM Genel Başkanı bu kurumda dahi meselelere “şu en doğru pencereden bakacaksınız.” şeklinde bir dayatma ile yaklaşmamıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanlığımızın danışmanlığına gelince, burada da Millet ve Devletimizin Bekası ve Menfaatleri neyi gerektiriyorsa bunu çok çalışıp öneren bir generaldir. Şahsi ikbal hırsı olmadığı gibi meselelere taassupla bakmayan örnek bir şahsiyettir. Geçmişi Şanlı Ordumuzdan aldığı eğitim ve aile terbiyesi üzerinedir. Ülkesinin dağında, ovasında dört bir yanında birlik komutanlığı yapmış, Emir Komuta ettiği kıtaları liderlik vasıfları ile yönettiği içinde çok sevilen bir komutandır.

Aziz Milletim…

ASSAM ve yön veren Genel Başkanı E. Tuğg. Adnan TANRIVERDİ özetle insanlık için faydalı ve elzem işleri yapma gayretindedir. Ümmet Coğrafyasında, Güvenlik, yerli AR-GE ve üretim, Milli teknoloji, savunma, İslam Devletleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve yardımlaşma konularında gündem oluşturma gayreti çok geç kalınmış çabalardır.

ASSAM’ı konuşurken MEHDİ düşüncesi çerçevesinde konuşulması haksızlıktır. ASSAM Mensupları da bu kısır tartışmanın gündem oluşturmasına izin vermemelidirler. ASSAM’ın ulvi amaçları üzerinde durmalıdırlar. Sosyal medyada bu çerçevede cevaplar vermeye gayret etmek yersizdir. ASSAM Misyonu bu kısır tartışmaların çok üzerindedir.

ASSAM çalışmalarında İttihâd-ı İslâm Farzı’nı esas almıştır. Mehdi tasavvurunda, fertlerin tasarrufunun olmadığını bilir. ASSAM Evanjelisler gibi İslam’da yapılar oluşmasına karşıdır. Bu manada ASSAM Misyonu FETÖ ile mücadelede de öncü olmuştur. ASSAM fitneye sebep olmaktan kaçınır, mevcut fitnelerle de gerekli mücadeleyi verir.

Aziz Milletim…

Merhum M. Akif’in Devlet-i Aliye’yi düşmanlarımız parçalarken ki yakarışını hatırlatıyorum sizlere..

“….

Artık ey millet-i merhume, sabah oldu uyan!

Sana az geldi ezanlar diye ötsün mü bu çan?

Ne Araplık, ne Türklük kalacak, aç gözünü!

Dinle peygamber-i zişan’ın ilahi sözünü

Türk Arapsız yaşayamaz. Kim ki “yaşar” der, delidir!

Arabın, Türk ise hem sağ gözü, hem sağ elidir..

Veriniz baş başa… zira sonu hüsran-ı mübin

Ne hükümet kalıyor ortada billahi, ne din!

…”

Ve Muhteşem bir dua ile Aziz Milletimi Allah’a emanet ediyorum..

Arif Nihat Asya – Dua Şiiri

 

Biz, kısık sesleriz… minareleri,

Sen, ezansız bırakma Allah’ım!

Ya çağır şurda bal yapanlarını,

Ya kovansız bırakma Allah’ım!

 

Mahyasızdır minareler… göğü de,

Kehkeşansız bırakma Allah’ım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allah’ım!

 

Bize güç ver… cihad meydanını,

Pehlivansız bırakma Allah’ım!

Kahraman bekleyen yığınlarını,

Kahramansız bırakma Allah’ım!

 

Bilelim hasma karşı koymasını,

Bizi cansız bırakma Allah’ım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allah’ım!

 

Yarının yollarında yılları da,

Ramazansız bırakma Allah’ım!

Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü,

Ya çobansız bırakma Allah’ım!

 

Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız;

Ve vatansız bırakma Allah’ım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allah’ım! 

Yorumlar (0)
15
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 06:00
Öğle 13:07
İkindi 16:56
Akşam 20:03
Yatsı 21:34
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14
Günün Karikatürü Tümü